5 előadó, akit mindenképp érdemes elcsípni az idei NOS Primavera Porto fesztiválon

Márcsak napok kérdése és két év kihagyás után ismét fesztiválozókkal telik meg a városi park Portóban. A headlinereken túl pedig összegyüjtöttük azokat a neveket, akiket érdemes beiktatni a húzóneveken kívül is.

kép: Flickr

Earl Sweatshirt

Az amerikai kísérleti/alternatív hip-hop egyik legizgalmasabb képviselője is fellép Portóban. A chicagoi rappert nem egyszerű elcsípni Európában, ezen a nyáron viszont pont a kontinensen turnézik és nem mellesleg a NOS Primavera Sound-ot is útbaejti. 

Slowdive

Slowdive – Sugar for the Pill (Official Video)

‘Sugar for the Pill’ from Slowdive, out May 5th on Dead OceansBuy / Stream / Download their first album in 22 years – https://slowdive.ffm.to/slowdive Direct…

Az 1989-ben alakult zenekar története bár kacskaringós, zenéjük viszont annál inkább hagyott nyomot. Nemhiába vannak a dream pop és shoegaze egyik legkultikusabb zenekaraként számon tartva, amely kijelentést a 2017-es Slowdive albummal biztosítottak be. Érdekesség, hogy 2014-ben léptek fel hosszú idő után ismét együtt pont a fesztivál „nagytestvérén”, a Primavera Barcelonán.

Rolling Blackouts Coastal Fever

Rolling Blackouts Coastal Fever – French Press

From „The French Press” EP, out now on Sub Pop Records.Follow Rolling Blackouts Coastal Fever:http://www.rollingblackoutsband.comhttps://facebook.com/rolling…

Egészen távolról, konkrétan Ausztráliából érkeznek és hoznak igazi tengerparti rockot a Rolling Blackouts Coastal Fever srácai. A helyszín és az évszak adott, a banda neve stimmel és a zenék hangulata is önazonos. Kell ennél több?

DIIV

DIIV // „How Long Have You Known?” (OFFICIAL VIDEO)

Official music video for How Long Have You Known by DIIV off their album, Oshin.Buy Oshin: https://www.omnianmusicgroup.com/products/oshinFollow DIIV on Spot…

Hasonló zenével, ám más vibeokkal kecsegtet az amerikai indie-rock zenekar, a DIIV koncertje. A 4 fős zenekar mögött 11 év, 3 album (a 2016-osat sokan az előző évtized legjobbjai közt tartják számon) és számos koncert áll (, amelyet a szóban forgón kívül, idén augusztusban még az Akváriumban is növelnek).

Joy Orbison

Joy Orbison – better (w/ léa sen)

Taken from the mixtape still slipping vol. 1 – available now on XL Recordings:https://joyorbison.ffm.to/stillslipping_vol1https://www.instagram.com/joy_orbis…

Bár túlnyomórészt a gitárzenétől lesz hangos Portó városa, mindenképp érdemes idevenni Joy Orbison nevét is, aki az elektronikus színtér sokszínűségét képviseli majd. Zenéjében megtalálható a house, a dubstep és még a funkysabb dallamok is.