5 előadó, akit mindenképp érdemes elcsípni az idei NOS Primavera Porto fesztiválon

Márcsak napok kérdése és két év kihagyás után ismét fesztiválozókkal telik meg a városi park Portóban. A headlinereken túl pedig összegyüjtöttük azokat a neveket, akiket érdemes beiktatni a húzóneveken kívül is.

kép: Flickr

Earl Sweatshirt

Az amerikai kísérleti/alternatív hip-hop egyik legizgalmasabb képviselője is fellép Portóban. A chicagoi rappert nem egyszerű elcsípni Európában, ezen a nyáron viszont pont a kontinensen turnézik és nem mellesleg a NOS Primavera Sound-ot is útbaejti. 

Slowdive

Az 1989-ben alakult zenekar története bár kacskaringós, zenéjük viszont annál inkább hagyott nyomot. Nemhiába vannak a dream pop és shoegaze egyik legkultikusabb zenekaraként számon tartva, amely kijelentést a 2017-es Slowdive albummal biztosítottak be. Érdekesség, hogy 2014-ben léptek fel hosszú idő után ismét együtt pont a fesztivál „nagytestvérén”, a Primavera Barcelonán.

Rolling Blackouts Coastal Fever

Egészen távolról, konkrétan Ausztráliából érkeznek és hoznak igazi tengerparti rockot a Rolling Blackouts Coastal Fever srácai. A helyszín és az évszak adott, a banda neve stimmel és a zenék hangulata is önazonos. Kell ennél több?

DIIV

Hasonló zenével, ám más vibeokkal kecsegtet az amerikai indie-rock zenekar, a DIIV koncertje. A 4 fős zenekar mögött 11 év, 3 album (a 2016-osat sokan az előző évtized legjobbjai közt tartják számon) és számos koncert áll (, amelyet a szóban forgón kívül, idén augusztusban még az Akváriumban is növelnek).

Joy Orbison

Bár túlnyomórészt a gitárzenétől lesz hangos Portó városa, mindenképp érdemes idevenni Joy Orbison nevét is, aki az elektronikus színtér sokszínűségét képviseli majd. Zenéjében megtalálható a house, a dubstep és még a funkysabb dallamok is.