Előkarácsony a Bladerunnaz-zel (beszámoló)

Két oknál fogva is kötelezettségünknek éreztük, hogy jelen legyünk a BLZ idei utolsó előtti buliján. Elsősorban azért, mert attól a pillanattól fogva, hogy bejelentették az eseményt tűkön ülve vártuk a szóban forgó a nap eljöttét. Másrészt pedig, mert a nyári Friday-en kívüli BLZ-megmozdulásaink száma igencsak csekély (szám szerint 1) volt. Így némileg evidens volt számunkra, hogy december 14-én lenézzünk az Akvába. 

A szokásos 22:30-as kapunyitás ellenére mi szokásosan napfordulóra érkeztünk, jobban mondva (a pár órával előtti esőnek köszönhetően) csúsztunk be a Nagyhallba, ahol éppen Ludmilla melegítette a jónépet.

Nagy naivan és egyben meglepődve konstatáltuk, hogy milyen kevesen jöttek el, ám ez a pultváltást követően nagyban változni látszott, így a biztonság kedvéért még a tánctéri pultban kértünk két Sopronit. 
(Amit a közeljövőben látogatóknak is csak ajánlani tudunk, ugyanis számunkra még csak most derült ki, hogy lent olcsóbban és dobozosan adják a fél literes sopit. Valószínűleg a mi szegénységi bizonyítványunkból fakad, amiért erre még csak most jöttünk rá.) 

Ahogy Fred V megkezdte szettjét a vadonatúj designelemek mellett figyelmesek lettünk a szokásosnál is vegyesebb társaságra, ami a hardcore dnb-sek számára zavaró lehet, ám szerintünk sokkal inkább pozitív, hogy egyre többen nyitnak a stílus felé.
(Majd mint hazaérkezésünket követően kiderült, Vodafone-karácsonyibuli volt az Akváriumban, így megeshet, hogy aki éppen nem Klaudia Gawlas szettjét választotta a Kishallban, az „hozzánk” látogatott be)

Ami Fred szettjét illeti, közel ötcsillag volt. Végig lázban tartotta a hallgatóságot, tudta mikor kell pörgősebb, keményebb számokat játszani és mikor kellenek a lazább, nyugodt ütemek. Nagyon jól váltogatta össze a trekkeket, így a kötelezők mellett, mint a Sub Focus-féle Endorphins remix, – legnagyobb örömömre – legújabb EP-jéről a Proximity-ről is játszott számokat. Nem beszélve a Camo&Crooked-dropokról, mindenképp plusszpont jár érte. 

Energiával és izgalommal telve vártuk a Hybrid Minds jelenését. Ez az eufórikus állapot egészen a szett negyedéig tartotta magát, amikoris azon kaptuk magunkat, hogy az órát nézzük és fáradunk, ami ilyenkor nagyon vészjósló, ezért kiugrottunk levegőzni egyet, ami ha másért nem is, legalább azért hasznos volt, mert láttuk Gáspár Lacit megérkezni sok másik x-faktoros társaságában. (Ugyancsak utólag derült ki, hogy RTL/X-Faktor aftert tartottak a Volt Lokál-ban)

Visszatérve a Nagyhallba már mi is aktívabbak voltunk, amiben oroszlánrészt vállalt az adrenalinbomba Youth remix is, ám az alaphangulatunkon/fáradtságunkon ez nem sokat változtatott, így hát korunkat meghazudtolva 3-kor bedobtuk a törülközőt és elindultunk haza felé. 

Összeségében jó volt az este. Nemcsak ezen az egy bulin, hanem úgy az egész éven érződött, hogy a BLZ csapata komoly erőfeszítéseket tesz jubileumi év megünneplésére. A havonta érkező nagyágyúk, a social media-s tartalmak, a viszonylag változatos bulihelyszínek mellett  olyan apróságokra gondolok ezalatt, mint például most a színpadra állított stúdiólámpák vagy a lelógatott izzók, de akár a király vizuálok is, amik sokat adtak a buli hangulatához, számomra legalábbis. Arról nem is beszélve, hogy bitang jó line-upot hoztak össze MEGINT a srácok és úgy látszik, hogy az elkövetkező időkre is megtartják ezt a jó szokásukat, de sajnos a késői kezdést, mint rossz szokást is, aminek hatását ismét észleltük. Én például Hybrid Minds alatt végig azon kattogtam (már-már túlzó szentimentalizmussal), hogy „basszus, milyen feelinges lenne ez a szett például az A38 orrteraszán a lemenő nap fényében..”.

https://www.instagram.com/p/B6IaXBThize/?utm_source=ig_web_copy_link

Mindenesetre a soron következő, 28-ai hónap-/év-/évad-/évtizedzáró bulit mindenképpen naptárba ajánljuk, hiszen szó szerint egy legendás éjszakának nézünk elébe. 

forrás: Pulzar

📸 fotók: Bladerunnaz