Reggelig tartó 360°-os évkezdő rave a NiteFlexx-szel / beszámoló

Január 13-án tartotta éveleji zúzdáját a NiteFlexx, ahol a csapat dj-i mellett Fred V és Mountain személyében két olyan nemzetközileg is ismert előadó állt a pult mögé, amire mi sem tudtunk nemet mondani.

niteflexx dnb buli turbina budapest
kép: Kovács Botond & Kovács ‘kope’ Péter (NiteFlexx)

Budapest európai szinten is fontos szereplője a drum and bass színtérnek és ez bizony az idei évben sem látszódik változni. Viszonylag gyakorlott dnb-re járók vagyunk, viszont amikor megláttuk a NiteFlexx szóban forgó eseményét, bizony nekünk is felcsillant a szemünk.

Bár korábban már találkoztunk a csapat nevével (csak tavalyról az ő nevükhöz fűződött a margitszigeti dnb-nap vagy a külföldön már elhíresült DNB RIDE). Valamint, a 360°-os dnb-vel is ők ismertették meg a hazai közönséget, amelyet a mostani bulira is továbbvittek.

r.own niteflexx dnb turbina
kép: Kovács Botond & Kovács ‘kope’ Péter (NiteFlexx)

Hajnalban érkeztünk a Turbinába, ahol az összekészülődést követően (sör+ruhatár) mentünk is nagyterembe, ahol már R.Own melegítette az akkor még foghíjas, ám 1 körülre már szépen duzzadó tömeget. Ekkor vette át ugyanis Mountain a pultot, aki olyan erősen bekezdett, hogy csak néztünk és serényen bólogattunk. Bár a japán sráctól elsőre egy könnyed szettet vártunk, végül egy igencsak intenzív órát pörgetett végig.

mountain dnb niteflexx turbina
kép: Kovács Botond & Kovács ‘kope’ Péter (NiteFlexx)

Ez a felfokozott hangulat viszont valamelyest csillapodott Fred V szettjén, legalábbis mi így érzékeltük. A Hospitality egyik fő arca ugyanis pontosan azt szállította, amit vártunk: egy érzelmes, helyenként csapatós, de összességében egy okés szettet láthattunk/hallhattunk. Legutóbb, amikor még az Akváriumban láttuk kicsit más érzésekkel távoztunk, de ezt mi inkább csak a felfokozott warm-upnak tudjuk be.

fred v niteflexx dnb
kép: Kovács Botond & Kovács ‘kope’ Péter (NiteFlexx)

Ezt követően, (hajnal 3 után) kicsit megszokásból, de a ruhatár felé indultunk, amikor gondoltunk egyet és visszafordultunk.

Nem szokásunk afterpartykon maradni, viszont most kivételt tettünk és milyen jól tettük!

bug niteflexx dnb turbina
kép: Kovács Botond & Kovács ‘kope’ Péter (NiteFlexx)

A NiteFlexx dj-k közül Winstone kezdett, akit Bug követett, majd az estét Oliv:r szettje zárta és azt kell, hogy mondjam, legalább annyira jól éreztük magunkat a ‘levezetésen’, mint a főfellépőkön. Baromi jó zenéket toltak mindhárman, mindezt úgy, hogy az átkeverések is kifejezetten igényesek voltak, így nem csak egy eszeveszett veretésen voltunk reggelig, hanem élvezetes setlisteket is hallhattunk. Vegyesen merítettek neuro, classic, de darkosabb, tech trekkekből is jutott szép számmal.

oliv:r niteflexx dnb turbina
kép: Kovács Botond & Kovács ‘kope’ Péter (NiteFlexx)

Meglepő volt látni, hogy mennyire sokan maradtak a buli végéig, nem igazán tapasztaltunk korábban ilyet. Mint ahogy ilyen intim, közösségi buliban sem voltunk még. Ebben persze oroszlánrészt vállalt az is, hogy nem volt távolság a közönség és a dj-k közt. Viszont még ezen kívül is volt a bulinak egy egyedi hangulata, ami végig belengte a termet.

Eleinte kételkedtem abban, hogy a koncerteken/bulikon gyakran tapasztalt üres első sorok áthidalhatók, sőt, hogy egyáltalán ez a „Boiler Room-formátum” tud-e itthon működni, de erre egyértelműen rácáfolt a NiteFlexx. Szóval, big up mindenért!

mountain dnb niteflexx turbina-2
kép: Kovács Botond & Kovács ‘kope’ Péter (NiteFlexx)

Aki szeretné a NiteFlexx-bulik nem mindennapi hangulatát átélni – mindezt jónéhány banger kíséretében -, annak legközelebb február 3-án és 4-én, a Műjégpályán megrendezésre kerülő Freestyle Festival-on lesz lehetősége megtapasztalni.