Bullet For My Valentine & Asking Alexandria koncertbeszámoló a Parkból

Június 18-án, hétfőn a Budapest Parkban jártunk a nyár egyik legnagyobb metál buliján. A Bullet For My Valentine és Asking Alexandria mellett a Blessthefall, a Caliban és a Shvpes is színpadra állt.  Bár 15:45-re volt kiírva a kapunyitás, negyed órás csúszással kezdték el beengedni a tömeget.

Elsőként 16:20 körül kezdett a SHVPES. Nagyon jól indítottak, így kell egy koncertet elkezdeni. Ők egy brit metalcore banda, amelynek énekese, Griffin Dickinson, az Iron Maiden frontember Bruce Dickinson fia. Az énekes egyébként annyira jól érezte magát, hogy az utolsó dalnál lejött a közönséghez és pogózott velük.

vbsf
Fotó: Bands Through The Lens

Őket követte az amerikai Blessthefall 17 óra után. Új lemezük 2018. március 23-án jelent meg Hard Feelings címmel, melyről játszottak több dalt is az este folyamán. Az új korongra próbálták visszahozni a régi zúzósabb stílusukat. Tavaly ősszel már láttam őket élőben a Dürer Kertben, de most sokkal jobban tetszettek.

ddf
Fotó: Bands Through The Lens

18:05-kor következett a német metalcore banda, a Caliban. Pár dal után elkezdett szakadni az eső, de ez senkit sem tartott vissza és élvezte tovább a koncertet. Április 6-án jött ki az új lemezük, Elements címmel, amiről több számot is hallhattunk tőlük. Nagyon jók voltak a srácok, de már mindenki várta a többi bandát.

dafae
Fotó: Bands Through The Lens

19:10 körül jött az Asking Alexandria. Ők egy nagyon megosztó zenekar, az elmúlt években történt énekes cserék és az új album stílusváltása miatt. Már nem játszanak olyan kemény zenét, mint régebben, átmentek a populárisabb hangzás felé.  Ez érezhető is volt a bulijuk alatt, hiszen a régi dalokra mindenki tombolt, az újaknál pedig sokan szinte már unatkoztak. Itt főleg az akusztikus részre gondolok, amikor a Vultures és a Someone, Somewhere című dalaikat adták elő. Volt egy kis technikai probléma a Where Did It Go című daluk alatt, elszállít a hangosítás, de profin megoldották.

Fotó: Bands Through The Lens

Végül 2 perces késéssel a színpadon volt a walesi Bullet for My Valentine. Utoljára 2016-ban jártak nálunk a Sziget Fesztiválon. Hatodik albumuk Gravity címmel június 29-én fog megjelenni, melyről négy dalt is eljátszottak nekünk. Emellett hozták a korábbi sikeres nótáikat, hallhattunk egy szuper kis dobszólót az új dobosukkal és nagyon jó fénytechnika kísérte végig az egy és negyed órát, ameddig játszottak. Az énekes Matt Tuck nem éppen a szavak embere, hiszen a dalok között nem igazán kommunikált a közönséggel. Természetesen ezt elnéztük neki, hiszen nagyon ütős bulit toltak elénk, mindenki végig tombolt.

sadfd
Fotó: Bands Through The Lens

Az alábbi Setlist volt az este folyamán:

Bullet for My Valentine Setlist Budapest Park, Budapest, Hungary 2018, Gravity

22 óráig tartottak a koncertek, de aki még bulizni akart, azoknak hajnalig tartó afterparty-val kedveztek.