Már csak kevesebb, mint egy hét, és kezdetét veszi a 26. VOLT Fesztivál

Idén már 26. alkalommal rendezik meg Sopronban a VOLT Fesztivált, ezekben a pillanatokban is javában folynak a munkálatok, építik a színpadokat és az infrastruktúrát. A szervezők elmondása szerint minden eddiginél környezetkímélőbb lesz a fesztivál, de ami talán az egyik legfontosabb, hogy idén is sikerült egy eklektikus line-upot összehoznia a szervező brigádnak.

sdds
fotó: VOLT FB

A headlinerek között találunk visszatérő nagyágyúkat, illetve Magyarországon még sosem járt, világsztár zenekart is. Az előbbi kategóriába tartozik az Iron Maiden akiknek a fellépésére már hetek óta elkelt minden napijegy, és a Depeche Mode, akik az utóbbi időben sűrűn látogatták hazánkat, viszont rendre stadion vagy aréna turné keretein belül, hazai fesztiválon viszont még sosem játszott David Gahan és bandája, akik a rendezvény nyitónapján mozgatják meg a Sopronban összegyűlt népet. A hazai metal zene kedvelők óriási örömére, a VOLT keretein belül, először látogat Magyarországra az amerikai Avenged Sevenfold, akik a világ legnagyobb fesztiváljainak a színpadán játszanak, és töltenek meg stadionokat. M.Shadows és bandája évek óta a kívánságlisták élén szerepelnek, idén végre a hazai rajongóknak is megmutathatják magukat.

df
fellépők

Szintén visszatérő zenekarként érkezik a keresztény-rock egyik ásza, a Skillet és a nu-metal egyik legnagyobb császára a Fred Durst vezette Limp Bizkit. Szintén a nagyszínpadon láthatjuk a Los Angeles-i rap-rock műfajban utazó Hollywood Undead-et, akik a legújabb, Five néven futó lemezükkel érkeznek. Itt lesz még az elektronikus zene kedvelőinek Steve Aoki, aki már sokadszorra dobálhatja a magyar közönségnek a tortát. A magyar zenekarok, előadók közül többek között a Tankcsapda, a Halott Pénz, és Ákos is a nagyszínpadon kap lehetőséget. Külön ki szeretném emelni az angol szintipop szféra egyik legjobban „működő” duóját a Hurts nevű formációt, akiket véleményem szerint nem kell bemutatni a hazai fesztiválra járó közönségnek.

sdas
fotó: VOLT FB

Természetesen a rengeteg külföldi világsztár mellett, idén is ott lesznek Sopronban a magyar zenei színtér legnagyobb alakjai, előadói. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a koncertek mellett, rengeteg egyéb alternatív programmal is készülnek a szervezők, különféle show-műsorok, beszélgetések, stand-up comedy, kertmozi, és persze a labdarúgó világbajnokság közvetítése.

VOLT Fesztivál
2018. június 26-30.
Sopron
volt.hu