3 koncert, amit semmiképp ne hagyj ki az idei Kolorádón!

Kevesebb mint egy hónap és beköszönt a nyár, ezzel egyidejűleg pedig beindul a fesztiválszezon is. Igaz, a tanulók számára ez nem a legnyugodtabb időszak, hiszen ekkor még javában zajlik a vizsgaidőszak és szóbeli érettségik is ekkor mennek le. Viszont nem árt egy kis kikapcsolódás két tétel között. Erre kínál lehetőséget a Kolorádó Fesztivál is, ahová a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek előadók. Közülük szeretnénk bemutatni azokat, akiket mi a legjobban várunk.

kolor
Kolorádó
  1. TOPS – Kanada

Kezdésnek rögtön egy nem titkolt favorittal, a montréali TOPS formációval indítunk. A kvartett „indie-sége” nem csak a zenéiken érződik, hanem a megjelenésükön, klipjeiken és például weboldalukon is, ahol -érdekességként- a Kolorádó-s fellépésük az egyetlen feltüntetett turnéállomásuk (pedig még Német- és Lengyelországba is fellépnek, mielőtt betérnének hozzánk). A 2001-ben alakult zenekar annál az Arbutus Records-nál van szerződve, akiknek bűvkörébe tartozik többek közt Grimes vagy a nemrégiben az A38-on játszó Braids is. Legutóbbi két lemezük, a 2014-es Pictures You Staring és a tavalyi, Sugar at the Gate amellett, hogy összegyűjtöttek 23 millió lejátszást, a Pitchfork kritikusaiban is pozitív visszhangot keltettek.

  1. Ebo Taylor – Ghána

„Nem csak a 20 éveseké a világ!” – ezt bizonyítja a Ebo Taylor is, aki 82(!!) éves kora ellenére idén egy új albummal, a Yen Ara-val jelentkezett és európai turnéra is indult vele, hogy többek közt a Kolorádó jónépét is megtáncoltassa. A neve mellett díszelgő 10 album és az általa megteremtett különleges hangzásvilág (, melyben helyet kap az afrobeat, a funk, a jazz, néhány fúvós és egy jó adag highlife is) avanzsálta őt nemzeti hőssé, majd ezt követően a nemzetközi színtéren tette le a névjegyét. Így történt, hogy Usher az ő egyik dalát, a Heaven-t használta fel ’She Don’t know Me’ című zenéjének alapjául.

  1. Chino Amobi – Egyesült Államok

https://www.youtube.com/watch?v=Yet73vvSXiA

Hogyan képes egy zenei album thriller-ré válni? A választ Chino Amobi-nál kell keresni.

A 34 éves producer munkássága a szó legszorosabb értelmébe véve mondható mindennapinak, ugyanis a zenéjében megjelenő ambient, industrial, experimental és bass társulva egy kis költészettel és hírműsorok hangsávjaival alkotják a társadalom és a világ zajos görbe tükrét. Paradiso névre keresztelt lemeze -, amely többek közt a Pitchfork, a The New Yorker vagy a Rolling Stone rokonszenvét is kiváltotta – egy rend a káoszban. Egyszerre izgalmas és ijesztő, de mindenképp sikeres, hisz közvetlenül a Kolorádó után már a barcelonai Sónaron van jelenése többek közt a Gorillaz, Diplo és Bonobo előtt.

Kolorádó 2018
2018.06.13-16.
Nagykovácsi
Infók, jegyek erre