3 koncert, amit semmiképp ne hagyj ki az idei Kolorádón!

Kevesebb mint egy hónap és beköszönt a nyár, ezzel egyidejűleg pedig beindul a fesztiválszezon is. Igaz, a tanulók számára ez nem a legnyugodtabb időszak, hiszen ekkor még javában zajlik a vizsgaidőszak és szóbeli érettségik is ekkor mennek le. Viszont nem árt egy kis kikapcsolódás két tétel között. Erre kínál lehetőséget a Kolorádó Fesztivál is, ahová a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek előadók. Közülük szeretnénk bemutatni azokat, akiket mi a legjobban várunk.

kolor
Kolorádó
  1. TOPS – Kanada

TOPS – Change of Heart

From TOPS’ „Change Of Heart / Sleeptalker” 7″. Buy here: http://tinyurl.com/l844bek TOPS on Twitter: https://twitter.com/tttopsss TOPS on Facebook: https://www.facebook.com/pages/TOPS/335481216473541 Change of Heart all a sudden change of heart you don’t see what you used to see a girl you’ve known forever now is suddenly your fantasy used to be another way you could talk to her about anything, it’s bad you don’t know how she feels so bad change of heart wasting, wasting a chance you’re chasing why you so afraid to face it?

Kezdésnek rögtön egy nem titkolt favorittal, a montréali TOPS formációval indítunk. A kvartett „indie-sége” nem csak a zenéiken érződik, hanem a megjelenésükön, klipjeiken és például weboldalukon is, ahol -érdekességként- a Kolorádó-s fellépésük az egyetlen feltüntetett turnéállomásuk (pedig még Német- és Lengyelországba is fellépnek, mielőtt betérnének hozzánk). A 2001-ben alakult zenekar annál az Arbutus Records-nál van szerződve, akiknek bűvkörébe tartozik többek közt Grimes vagy a nemrégiben az A38-on játszó Braids is. Legutóbbi két lemezük, a 2014-es Pictures You Staring és a tavalyi, Sugar at the Gate amellett, hogy összegyűjtöttek 23 millió lejátszást, a Pitchfork kritikusaiban is pozitív visszhangot keltettek.

  1. Ebo Taylor – Ghána

Ebo Taylor – Heaven

Ebo Taylor – Heaven Available now on Mr Bongo: http://www.mrbongo.com/products/ebo-taylor SUBSCRIBE TO MR BONGO YT CHANNEL – http://bit.ly/12YFgIS — Originally released in 1977, Ebo Taylorʼs self-titled album is a rarity that truly exposes the genius of the Ghanaian producer and arranger.

„Nem csak a 20 éveseké a világ!” – ezt bizonyítja a Ebo Taylor is, aki 82(!!) éves kora ellenére idén egy új albummal, a Yen Ara-val jelentkezett és európai turnéra is indult vele, hogy többek közt a Kolorádó jónépét is megtáncoltassa. A neve mellett díszelgő 10 album és az általa megteremtett különleges hangzásvilág (, melyben helyet kap az afrobeat, a funk, a jazz, néhány fúvós és egy jó adag highlife is) avanzsálta őt nemzeti hőssé, majd ezt követően a nemzetközi színtéren tette le a névjegyét. Így történt, hogy Usher az ő egyik dalát, a Heaven-t használta fel ’She Don’t know Me’ című zenéjének alapjául.

  1. Chino Amobi – Egyesült Államok

Chino Amobi – Blackout

ARTISTS Chino Amobi https://chinoamobi.bandcamp.com/album/paradiso https://www.beatport.com/release/paradiso/2092935 DISCLAIMER : I do not own any rights on the material in this video. Please write me a direct message if you have complains about this upload concerning copyright issues. In that case, I will remove the video immediately !

Hogyan képes egy zenei album thriller-ré válni? A választ Chino Amobi-nál kell keresni.

A 34 éves producer munkássága a szó legszorosabb értelmébe véve mondható mindennapinak, ugyanis a zenéjében megjelenő ambient, industrial, experimental és bass társulva egy kis költészettel és hírműsorok hangsávjaival alkotják a társadalom és a világ zajos görbe tükrét. Paradiso névre keresztelt lemeze -, amely többek közt a Pitchfork, a The New Yorker vagy a Rolling Stone rokonszenvét is kiváltotta – egy rend a káoszban. Egyszerre izgalmas és ijesztő, de mindenképp sikeres, hisz közvetlenül a Kolorádó után már a barcelonai Sónaron van jelenése többek közt a Gorillaz, Diplo és Bonobo előtt.

Kolorádó 2018
2018.06.13-16.
Nagykovácsi
Infók, jegyek erre