Íme, a 2023-as Coachella fesztivál fellépők

Elérkezett a sokak (leginkább az amerikai kontinensen élők) számára várva várt pillanat: közzé tette fellépőinek listáját a világ egyik legnépszerűbb fesztiválja, a Coachella. A két hétvégés művészeti esemény bejelentése több szempontból is történelminek bizonyul.

kép: Spectrum News

A 22. alkalommal megerendezendő fesztivál három headlinere a koreai BLACKPINK, Bad Bunny, a már harmadik éve legstremaltebb Spotify-előadó, illetve Frank Ocean. Előbbi kettőnek köszönhetően, ez az első alkalom, hogy K-pop és latin-amerikai előadók nevei vezetik a fellépők listáját. 

A fesztivál hip-hop vonalát a $uicideboys, Pusha T, Rae Sremmurd és Kid Laroi képviselik. Elektronikus zene fronton többek közt Calvin Harris, Kaytranada, Fisher, Porter Robinson, Underworld, Eric Prydz és a Tale of Us lépnek fel, míg olyan alt-rock „veteránok” is színpadra állnak majd mint Björk, Blondie, Gorillaz és a The Chemical Brothers

kép: Pitchfork

Az már-már kevésbé meglepő, hogy az összes (amúgy 499 dollárnál kezdődő) Coachella fesztivál jegy elfogyott, viszont a szervezők még egy presale kört hirdetnek, ami regisztrációhoz kötött. Nagy valószínűséggel, ide is kitehetik a „Megtelt” táblát. Nemhiába, az összművészeti Coachella a legnagyobb fesztiválok egyike a világon.

Mindenesetre, április 14. és 16., valamint 21. és 23. között több koncertet, ha máshogy nem is, de online stream formájában élőben is követhetünk például Magyarországról is.