Metal-opera a Barba Negrában – Magyarországra érkezik az Avantasia!

A jövő év egyik legizgalmasabb zenei eseményének ígérkezik a Tobias Sammet által vezényelt grandiózus metal-projekt, az Avantasia magyarországi fellépése. A germán zseni korábban mindössze egyszer, a 2008-as Sziget Fesztiválon lépett föl hazánkban társulatával, akkor is csupán rövidített programmal. 2016-ban viszont végre teljes egészében részesévé válhatunk az Avantasia-shownak, hiszen Tobi mester április 4-én, a Barba Negra Music Clubban három órás monstre koncerttel készül elvarázsolni a magyar közönséget.

A német Edguy énekese még 1999-ben álmodta meg az Avantasia-sztorit: egy közép-újkori fantasy mesét power metal dalokban elbeszélve melyben a különböző szerepeket ismert metal énekesek éneklik, majd mindezt egy musicalszerű konceptalbumban összefoglalva kiadta. Az anyag The Metal Opera néven jelent meg 2000-ben, azonnali sikert aratva metal berkekben, a zenére pedig rá is ragadt a „metal opera” elnevezés. Rövidesen érkezett a mese második része, majd Tobi gondolt egy merészet, felállított egy koncertcsapatot és turnéra vitte a projektet. A társulat sikere azóta is töretlen: többször léptek föl headlinerként Európa legnagyobb rockfesztiváljain (Wacken, Masters Of Rock), 2011-ben pedig elkészült a The Wicked Trilogy, egy három albumon átívelő modern kori történet. A mester jelenleg a harmadik metalmeséjén dolgozik, melynek az első része (The Mystery Of Time) már 2014-ben megjelent, január 29-én viszont érkezik a Ghostlights névre keresztelt folytatás is, a Nuclear Blast kiadó gondozásában. A lemezen többek közt olyan rocksztárok vendégeskednek, mint a Twisted Sister frontembere, Dee Snider, az ex-Queensryche torok Geoff Tate, a Nightwish basszer-énekes Marco Hietala, továbbá a már veterán Avantasia-szereplőnek számító Sharon den Adel, a Within Temptation csalogánya. A lemez első dala, a Mystery of a Blood Red Rose, már meghallgatható a legnagyobb zenemegosztókon.

Rajongói jótanács: érdemes időben gondoskodni a jegyekről minden érdeklődőnek – a Barba Negra befogadóképessége ugyanis véges, az érdeklődés viszont Európa szerte-hatalmas: a hamburgi és a madridi koncertre máris elfogyott minden belépő. Az esemény Fb-oldalát itt találjátok, elővételes jegyeket pedig a Barba Negra online rendszerében, illetve a Tixa, a Ticketportal és az Eventim jegyirodán keresztül tudtok rendelni, mindenütt 9500 Ft-os áron.