Vadiúj Kéknyúl klip, lemez, koncert és megannyi jóság!

December 4-én jelenik meg a Kéknyúl zenekar új stúdióalbuma, melyhez elkészült az első klip, mégpedig a Crime Scene című dalhoz.

https://www.youtube.com/watch?v=ewvqP1Z0DDg

A felvétel keletkezéséről Premecz Mátyás zenekarvezető mesélt:

„Nem az első dalunk születik úgy, hogy pl. egy koncert előtt a beálláson hirtelen elkezdek egy banális, három hangos témát, amire szép lassan mindenki rászáll, kialakul egy groove, és ekkor valaki felsikolt: ’Ezt vegyük fel!’  A Crime Scene ezen a nyáron, Veszprémben született meg, pont így. Persze ekkor még nem volt címe, és ez a laza, James Bond-ot idéző hangulata is csak később alakult ki.”

A végeredmény viszont annyira jól sikerült, hogy a zenekar úgy döntött, ezzel harangozzák be a hamarosan megjelenő nagylemezt.

„Egy lemez írása közben szinte lehetetlen megtippelni, hogy melyik lesz a legerősebb dal, ez annak tűnt. Viszont nem ez lesz az utolsó videó az új lemezről, a lemezbemutatón egy koncert videó fog forogni, utána pedig igyekszünk rendszeres videó megjelenésekkel erősíteni a zenekar képét.” – meséli Matyi.

A dal egy szerelmi afférről szól, ami bűnbe torkollik, a kisfilm ennek ellenére nem sztorizós, hanem egy zenélős imidzs film lett.

„A videó nem is klip, inkább egy werk film. A dal felvétele alatt rögzítettük, az A38 hajón, Válik Laci stúdiójában és Andrew (Hefler, énekes) otthonában. Az operator Baktai György, a vágó pedig Kapi Dániel volt. Rendezte az élet.” – teszi hozzá még a zenekarvezető.

A Crowded Universe lemezbemutató koncertje 2015. december 4-én, a megjelenés napján lesz az Akvárium Klubban. Részletek: https://www.facebook.com/events/1684421518442743/