Szerdán a belga Arctic Monkeysra megyünk! – Balthazar az A38 Hajón

Szerdán a belga Arctic Monkeysra megyünk! – Balthazar az A38 Hajón

Belgium felől mostanában csak szörnyűbbnél szörnyűbb híreket kapunk, és úgy általában: nem olyan napokat élünk, amikor az embernek különösebben lenne kedve kimozdulni, koncertre menni. Amiért mégis most kénytelen vagyok billentyűzetet ragadni, és még a fenti nem kicsit hatásvadász címet is elsütni, az nem más, mint hogy egy kurva jó zenekar érkezik hozzánk a nem is oly távoli Belgiumból. Nem, nem szuper jó, vagy bitang jó, hanem egyenesen kurva jó. Mondom miért.

Szóval tényleg, én jót akarok neked. Elmész, széjjelszórakozod magad, simulsz a csajodhoz, bólogatsz, szürcsölöd a fröccsöt és mindezzel kerekítesz egy olyan estét, amiről taknyos novemberi szerda esték a lehető legritkábban álmodozhatnak. Ebben segítségédre lesz a Balthazar, az ő két, teljesen letérő karaktert hozó frontemberükkel, édes-bús kamarapopos dülöngélésükkel, ami igazából olyan mintha fognánk Mr. Alex A. Turner (az A itt arrogant-et takar) eddigi munkásságát, vagyis a joféle The Last Shadow Puppets dalokat, a legutóbbi évek Arctic Monkeys dalait csak kivonnánk belőle a tökmarkolászást, meg a kivagyiságot. Na valami ilyesmit mutat a Balthazar a maguk 3 és fél perces slágereiben.

A zenekar idén tiszteletét tette a Szigeten is, nagyjából Kisalföldnyi foltot vizeltünk a gatyánkba, olyan remek koncertet adtak a kissé bágyadt, sokadik napja széthullott szitizeneknek. Egészen pontosan eképp értékeltünk akkor.

Ami a legjobb a srácokban, hogy nem valami letűnt kor érzését igyekeznek visszahozni, és abszolút igaz rájuk, hogy karrierjük igencsak felfelé ívelő szakaszába érnek el Budapestre. Thin Walls című, idei lemezük tökéletes úgy ahogy van (talán ki is hozom majd a vonatkozó cikkünkben az év legjobbjának, még nem döntöttem el), nincs rajta pihenő, csak ez a sikamlós, ritmusos vibrálás, aminél jobbat momentán el sem tudok képzelni így szerda estére.

Szóval komolyan gyerekek! Engem nem pénzel sem az A38, sem a belga külügy, de még a gyíkemberektől sem jött utalás hónapok óta… Puszta felebaráti szeretetből mondom: aki kortárs popzenét akar a legmagasabb szinten fogyasztani, az csavarjon be két unicumot meg egy vicét és sűrű tömött sorokban induljon lefele most szerdán Balthazarék koncertjére!

Balthazar (B), Iohaus (B)

2015.11.25. 20:00

A38 Hajó

Jegy: elővét 2900 Ft, helyszín 3500 Ft