Kipusztulásra készen – Moonspell a Barba Negrában

Kipusztulásra készen – Moonspell a Barba Negrában

Idén ősszel Budapestre is ellátogat Portugália első számú metal zenekara, a Moonspell. A dark/gothic színtér meghatározó bandája még a norvég újhullámmal együtt bukkant fel a black metal „fénykorának” (micsoda képzavar!) számító ’90-es évek elején, ám már a második albumukon – az azóta klasszikussá avanzsálódott Irreligious-ön – volt merszük letérni Ő Pokoli Fensége hullabűzös, kénköves útjáról.

A kísérletezgetést azóta sem hagyták abba, ennek megfelelelően a februárban kiadott Extinct képében is egy rendkívül színes, több zenei világot felölelő alkotás született, habár a darkos él még mindig dominál. Az őszi Road To Extinction turnén Fernando Riberio csapata  a magyar közönségnek is bemutatja az új korongot, a koncertre október 24-én kerül sor a Barba Negra Music Clubban.

A zenekart a modern metalban utazó francia Dagoba is elkíséri majd, mely szintén idén hozott ki új albumot Tales Of The Black Dawn címmel, nyitózenekarként pedig a görög Jaded Star lép fel. Jegyeket 4999 Ft-os elővételi áron a helyszínen, a Barba Negra rendszerében, illetve a Ticketportal jegyirodán keresztül lehet vásárolni 10. 23-ig, a helyszíni jegy 5999 Ft.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1625330301037433/