Újra lesz hiperkarma halloween október utolsó estéjén

Újra lesz hiperkarma halloween október utolsó estéjén

Immár kilencedik alkalommal játszik a hiperkarma október végén közönségének és tartja meg ezzel idén is a magyar könnyűzene egyik legjobb koncerthagyományát, a hiperkarma halloween-t. Volt persze pár év kihagyás, de arra már ki emlékszik, nem igaz? Robiék újra nyomják már, talán jobbak is, mint valaha, szóval úgy tűnik, hogy október utolsó napját ismét Frenkékkel  töltjük.

A hiperkarma halloween már nyolc alkalommal került megrendezésre számos helyen és ezek mindig igazán különleges élménynek számítottak. 2011-ben még például a régi, klasszikus Gödör klubban töltöttünk el egy felejthetetlen estét és bizonyos értelemben idén a zenekar visszatér erre a helyszínre – csak most már Akváriumnak hívják a helyet.

Különleges ez az október végi dátum azért is, mert egy évvel ezelőtt egy ilyen estén tért vissza Robiba és vele együtt a zenekarba is az élet, az ilyen volt:

Azt éreztem, hogy ahogy elindul 1-1 dal Robi belép egy külön világba, az Ő saját biztonságos világába és abban teljes biztonsággal lépked, mi pedig nézhetjük és hallgathatjuk. Minden, ami azon kívül/túl/után/előtt van az maga a bizonytalanság. Mindenesetre jó volt látni, hogy 2,5 órán keresztül koncentráltan nyomja, nem téveszt, nem esik ki a szerepből, nem fárad el.

A színpadon is beszélt a nehéz időszakokról, az útról amin jön most visszafelé. Azt éreztem végig, hogy mindenki azért izgul, hogy sikerüljön ez neki. A zenekar,  a  vendégművészek – akik profin hozták a szerepüket, alázatosan és láthatóan nagy szeretettel és tisztelettel voltak Robi és a hiperkarma felé –, a közönség. Ebbe a képbe tökéletesen  beleillik a koncert záródala Frenk-től a Love is in the air.

Mindemellett a végig érezhető aggódó szál (vagy ez csak bennem volt?) mellett a koncert abszolút friss, energikus volt, működtek a régi energiák, a dob+basszus-on ugrált a közönség, illetve egyszerre kiabálva énekelte a közönség a királyok, síelők sorait. Stimmelt minden, ahogy azt kell.

Ilyen pedig a legutóbbi, szeptemberi koncert a Parkban:

sorakoztak a számok egymás után, szünet nélkül, vagy minimális szünettel, nem is panaszkodom az üresjáratokra, ráadásul a két órába belefért sok olyan szám, amit normál koncerteken nem játszanak. volt dalolás, volt tánc, voltak vendégek – Szonja és Likó Marci – Robi a végén hajazott is kicsit, és még érezhetően maradt volna a színpadon, ha a gonosz 22:00 nem érkezett volna megint könyörtelenül pontosan. két óra, ennyi idő jutott a 15. ünneplésére.

remélem, hogy ez a hat ember, akik 15 éve örökbe fogadták ezt a hiperkarma nevű kölyköt – aki, mint Frenk többször megjegyezte, most kezd el inni – még nevelgetik őt egy darabig. remélem meghívnak majd bennünket a 20 és 30 éves szülinapjára is. aztán ki tudja, lehet, hogy utána már unokáim fognak karma papa kölykeinek koncertjére járni.

Van még kérdés? Találkozunk az Akváriumban október 31-én!

hiperkarma (vendég: SONYA)
Akvárium, október 31.
Belépő: 2800.-, 3300.-
További infók erre.