Szlovák fesztiválon lép fel az Irie Maffia

Pár hete ömlengtünk azon, hogy lesz egy fasza kis reggae fesztivál a szomszédban, most pedig van egy még jobb hírünk…

Ugyanis szépen a fű alatt becsúszott az Uprising Festival amúgy is igazán impozáns lineupjába hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a dub, reggae, ska zene éllovasa, az Irie Maffia. Persze nem azt mondjuk, hogy nem lehet őket elcsípni elégszer hazai eseményeken, de azért egy külföldi fesztivál nagyszínpadán látni hazánk fiait mégiscsak remek érzés. Szóval ha valaki augusztus 21. körül Pozsony felé jár, mindneképp ugorjon be egy jóféle seggrázásra és bólogatásra és dobjon egy hi5-vot Senáéknak.

Persze nem csak az Irie lép fel az Uprisngon, hanem pár igazán bika képviselője a legnyugisabb zenei műfajnak (bocs chillout). Így például a brit reggae hullám egy legemblematikusabb bandája, a majd’ 40 éve az ipart űző UB40, akiket valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Rajtuk kívül itt lesz még a nem mindennapi fellépéseiről híres zsidó rapper, Matisyahu, aki pár hete a budapesti Millenári Teátrum lelkes közönségének is megmutatta, hogy milyen az, ha egy hozzá hasonló rabbi imitátor mikrofont kap a kezébe.

Még számtalan olyan név látható az Uprising plakátján, akiktől egy tisztességes raszta szájában összefut a nyál (már ha nincs totál kiszáradva). Így érkezik Pozsonyba többek között Bunny Wailer, Beardyman, Chuck Fenda, Onyx, Cham, Jah Sun, Snak the Rapper, és Shy Fx.

Egy szó mint száz, akinek a zöld nem csak egy szín, és a haja sem votl kimosva pár éve, annak mindenképp kötelező program a pozsonyi Uprising fesztivál. Mindenki másnak pedig csak erősen ajánlott.

Uprising Festival

Bratislava (SK)

2015. augusztus 21-22.

Hivatalos weboldal