Már csak másfél hónap és STRAND fesztivál!

2013 óta, ha nyár, akkor Nagyon Balaton, ha Nagyon Balaton, akkor STRAND – Nagyon Zene Fesztivál. A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös eseménye ezúttal is Zamárdi szabadstrandján várja a fesztiválozókat. Négy nap alatt a hazai zenei élet színe-java mellett olyan világsztárok érkeznek a Balaton partra, mint a Simple Plan, Steve Aoki, az All Time Low és a New Found Glory. Emellett a Petőfi Rádió és a Petőfi TV is négy napra Zamárdiba költözik.

A STRAND 2015-ös kínálata nem meglepő módon követi a Petőfi Rádióra is jellemző sokszínűséget. Ennek jegyében nagyjából aktuális rockbandák, hiphop csapatok és az elektronikus zene nagy alakjai is jelen lesznek az idei fesztiválon. Érkezik a Summer Paradise megtestesítője, az ifjú punk-korosztály nagy kedvence, a Simple Plan. A Balaton parti cukrászok és rajongók ezrei örömére Zamárdi közönsége is verethet a tortadobálós színpadi show-jával világhírűvé lett dj-producer, Steve Aoki műsorára. Ellátogat hozzánk egy tényleg aktuális banda is, amely az utóbbi időben a Linkin Park társaságában járja a világot, idehaza pedig jó néhány kívánságlista dobogósa: az All Time Low, amely áprilisban megjelent albumát hozza magával. A lassan 20 éves New Found Glory is minden bizonnyal sokak szívét melengeti majd meg első magyarországi fellépésükkel.

De a hazai előadók sem maradhatnak ki, a Petőfi Rádió TOP 30-as listáján rendszeresen szereplők visszaköszönnek a fesztivál programtáblájában. A teljesség igénye nélkül érdemes megemlíteni, hogy Ákos, a Halott Pénz, a 30Y és a Brains mellett jelen lesz többek között a Vad Fruttik, a Wellhello, a Punnany Massif, a Hiperkarma, a Quimby, az Intim Torna Illegal, a Kaukázus, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Tankcsapda és még közel 100 banda.


Idén két koncertszínpad és számtalan bulihelyszín, bár és más látványosság épül, amellyel az elmúlt években nem találkozhatott a közönség. A koncertek előtt, a holtidőben izgalmas előadásokkal és beszélgetésekkel várják az éppen felébredt kávéért kóválygó fesztiválozókat a Diákhitel Kávézóban. A fittebbeket pedig várja majd a fesztivál idején és helyszínén felépülő balatoni legmagasabb vízparti kilátó, egy kalandpark, amelyről 100 méter hosszú pályán csúszhatnak végig a vállalkozó szelleműek. Ugyancsak a STRAND keretében először láthatja fesztiválozó közönség a Balaton Method című filmet. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a Balaton déli partján augusztus 19-22 között nem csak a STRAND, hanem a B my lake fesztivál is zajlik, ezért idén már közös bérletet is válthatnak a stílusok közötti ingázó mindenevők.