Októberem – kedvenc számaim ködben, szélben, ősszel

 Ahogyan azt ennek a rovatnak útjára indításakor is írtuk: a rovatnak „az égvilágon semmi célja nincs, csak annyi, hogy remek zenéket mutassunk Nektek”. Nos, a cél nemes, az idő egyre hidegebb (aminek persze semmi köze semmihez), a soros havi cikkíró pedig én vagyok, így most az általam októberben hallgatott zenéket vesszük sorra. 

Az elején már belefutottam egy öngólba, ugyanis az első számnak szánt senkitöbbet (a Hiperkarma egyik új száma) a mix készítésekor a zenekar hivatalos youtube csatornájáról is le lett tiltva, szerzői jogok miatt a kiadó által (btw, ez milyen már?). Nagy kár érte, mert ez a dal pörgött nálam jó sokat ebben a hónapban, a tegnapi visszatérő koncertet pedig semmi pénzért sem hagytam volna ki (beszámoló hamarosan készül). Így jöjjön egy másik dal Robiéktól, Mitévő?

Majd utána érkezik két (most már nem vadi, de új) Foo Fighters nóta, mindkettő friss termés még, érdemes ízlelgetni, nagyon ott van mindkettő! Ezután érkezik az új Interpol lemezről két régebbi-vágású dal, az All the rage back home és a Twice as hard. Magáról az albumról itt írtunk bővebben.

A következő dalok mind olyan koncert alkalmából kerültek be, melyekre ebben a hónapban jutott el a fesztblog kis stábja. Voltunk (többek közt) St. Vincenten és Elvis Costellon is, a beszámolókat itt illetve itt olvashatjátok. A második Elvis szám a Mumford & Sons-szal közös, szerintem kifejezetten nagyon ott van! Jah, és ha már Mr.Costello! Ha már szóba került, nézzétek, ő is olvas ám minket!

fesztblog

Ezután jönnek a nem épp aktuális, de fasza számok: Jack White, ami úgy jó, ahogy van, vita nincs, majd a The Maccabbies, The Coral és a Spotify ajándéka számomra, a The Last Shadow Puppets. Belefért még a mix végére egy Beck szám (na nem a Beck Zoli-féle), van The Vaccines, végül pedig az Oasis legkirályabb albumának (egyik, mert igazából mind az) legfaszább száma, a Columbia.

Ennél különösebb kommentárt nem fűznék hozzá a mixhez, hiszen ez nem egy blogbejegyzés-válogatás (legyen olyan is?), hanem csak egy alig egy órás mixtape, ez tényleg nem sok, tegyétek be, aztán mondjátok el a véleményeteket: fasza lett? Vagy gyökér vagyok és inkább hallgassam ezt végtelenítve? Osszátok meg kommentben! (Ugyanide rajongói levelek is jöhetnek, ne csak a postaládámat árasszátok el vele!)