4 hónap után kint a Slow Village újabb EP-je

Míg az előző kiadvány Takeshi remixeit gyűjtötte csokorba, addig most ezen az új lemezen ismét eredeti dalok és azok újragondolt verziói kaptak helyet, melyek közül Regős Ábel rendezett egy szemkápráztató klipet a Bárcsak című dalhoz.

Az új lemez címe nemes egyszerűséggel ; lett, mely címválasztást a következőképpen magyaráz glsch, a csapat egyik MC-je:

„Az album címének egyetlen pontosvesszőt választottunk. Ezt az írásjelet használjuk a többszörösen összetett mondatok tagolásánál, ami a mi esetünkben azért is erős szimbolikával bír, mert a kislemezt követő anyagoknál már egy kicsit máshogy szerveződnek a belső folyamataink. Igyekszünk folyamatosan fejlődni a csapat kohéziót illetően és az anyagokat is más tempóban, feszesebb és szervezettebb módon készítjük el. Egy nagy korty, friss levegő még mielőtt újra alámerülnénk.” 

Balázsovics Mihály, azaz Tink így vélekedik a lemez születéséről:

“A kislemez elkészítésének folyamata ezúttal nem a nálunk már-már szokásosnak is mondható improvizatív és gesztus szerű stúdió bombázás volt. Több alkalommal visszatértünk a dalokhoz, több fázison át nyerték el végleges alakjukat és hangzásukat. A ; számomra egy lassabb tűzön szakszerűen főzött távolabbi konyha fogása és ízvilága. Kedvemre valónak és általánosságban ízletesnek gondolom, még ha más is a fűszerezése. Örülök és büszke vagyok rá, hogy elkészítettük!”

A két eredeti dal zenéjét DJ Slow szerezte, míg a két remixet a csapat másik producere, ONE-AB:

“Imádom a remixkészítést, a hip-hop egyik alapja a sampling és ilyenkor „legálisan” értelmezhetek újra szövegeket, vagy hangfoszlányokat egy dalból. Mivel ketten vagyunk producerek Dj Slow-val a csapatban, ezért egy kicsit licitálunk is egymásra és ez többet hoz ki belőlünk. A Bárcsak újragondolása különösen közel áll hozzám, mert két kedvenc stílusom a house és a garage elemeit is megidézhettem benne, így lett a lassú, hátradőlős, bólogatós témából uptempós klubzene. A scratchez egy régi Árral Szemben dalt használtam, aminek a szövege egyből beugrott, ahogy a srácok verzéjét meghallottam. A Falubeliek remix egy régi Della Reese hangmintából indult ki, amire trappes dobok és bassline kerültek, amikre további szinti layereket pakoltam. Az volt a célom, hogy egyszerre legyen boom bap és modern elektronikus érzete.”

A Bárcsak klipjét Regős Ábel rendezte, a kreatív producer Sánta Balázs volt. Az alkotók papírkivágásos stop motion technika elemek mellett digitális trükköket is alkalmaztak, az élőszereplős jelenetek operatőre Orosz Bálint volt, az animációs tervezésben és kivitelezésben közreműködött Nagy Judit Borbála és Czauner Kata.

Regős Ábel korábban már rendezett klipet a Slow Village-nek az Amiben című dalhoz, mely a legjobb koncepció kategóriában nyert díjat a Magyar Klipszemlén 2021-ben, míg a zenekar legutóbbi klipje, a Sztoritell a Magyar Klipszemle fődíját nyerte el tavaly októberben.

A Slow Village legközelebb Budapesten március 25-én lép fel az Akvárium Klubban a nyolcadik Falunapon.


Ha egy kis ízelítőre vágysz a Falunapok hangulatából, olvasd el az ezekről készült korábbi cikkjeinket! 

👉  https://www.fesztblog.hu/2022/03/29/falunapi-fine-dining-beszamolo/ 👈

👉 https://www.fesztblog.hu/2021/10/20/hip-hop-unnepely-az-akvariumban-falunap-beszamolo/ 👈


Jegyek
Facebook-esemény 
Minden, ami Slow Village: https://linktr.ee/slowvillage