Gépesített Pokol

Érzitek ti is? Reggel nektek is kiesett a szekrényetekből egy szegecselt bőrdzseki és a szimatszatyor?
Nem értitek mi történik körülöttetek?
Elárulom!
Elérkezett az idő!
Már csak 28-at kell aludni és kezdődik!

pokolgép

Június 7-én Pokolgép jubileumi koncert lesz. Nem kertelek, régi nagy kedvenceimről, fiatalkorom egyik meghatározó magyar zenekaráról van szó. Barátaimat ma is kikergetem a világból, amikor egy-egy fesztiválon kötelező programként jelölöm meg a Gép koncerteket. Sőt! Kalapács akusztikus koncertjére is elcsábítottam Bocit, bár ez sok piros jégkásámba került.
Lássuk a kötelező adatokat: a zenekar a ’80-as évek elejétől játszik klasszikus heavy metal-t. Talán ők adták ki az első ilyen bakelit lemezt is itthon. Bár az első pár évben még nem Kalapács Józsi énekelt (akinek ezúton is gratulálok unokája születéséhez!), de azt hiszem mégis ő alapozta meg az együttes igazi stílusát és abban a felállásban születtek meg a legnagyobb slágerek is. Kalapács és Nagyfi kiválása után következett kb 10 év káosz. Rudán Joe beszállt, a zenekar felbomlott, 4 év szünet után újra összeállt. Persze ebben az időszakban is születtek halhatatlan számok, lemezek. A mai felállás alig 4 éves. Az énekes Tóth Attilát 2010-ben bevallom kezdetben fanyalogva fogadtam, Kalapácsot kerestem benne. Kb. a második koncerten kezdtem megbarátkozni vele és ma már ki kell mondanom: Attila legalább annyira meghatározó hangja a Pokolgépnek, mint Kalapács volt! A júniusi koncerten szinte mindenki fellép aki valaha a zenekar életében szerepet játszott és végre 10 év után ismét fellép az eredeti Pokolgép is.

A helyszín a PeCsa és még a jegyárak is gépesítettek: 6666- Ft a belépő. Ez kicsit borsos, de az élmény azt hiszem kihagyhatatlan minden igazi rocker számára. (Megjegyzem az igazi meglepetés a 666- Ft-os jegyár lett volna ) Most jöhetne egy hosszú leírás a lemezekről, slágerekről, zenészekről, de ha megengeditek ezt kihagyom, akit tényleg érdekelnek ezek a részletek kérdezze meg a guglit. Helyette így fejezném be ezt a rövid ajánlót:

Szépek és hazugok,
Téglák és falazók,
Elítéltek, hóhérok,
Most az egyszer mind rám hallgassatok!
A ruhám bőr és nem ballon,
Az arcszeszem is csak Pitralon,
De jegyezd meg jól, míg a Föld kerek,
Mindig lesznek Rockerek!

Az esemény FB oldaláért ide kattints!

(szerző: tomer)