Lazulás ezerrel – Morcheeba a PeCsában

Budapestre jön a lazulós zenék királya, a Morcheeba zenekar! Nem hallottál még rólunk? Az bizony elég baj, mert (csak, hogy egy okot mondjak) nem sok koncertet költöztetnek kis hazánkban nagyobb helyre amiatt, mert pillanatok alatt elfogy az összes jegy! Ha más miatt nem is, legalább ezért adj nekik egy esélyt, a hajtás után elmondjuk, kik is ők.

Ha esetleg valaki még nem találkozott volna a Morcheebaval: brit együttes, már majdnem húsz éve nyomják az ipart. Eddig hét stúdióalbumuk jelent meg (most készül a nyolcadik), zenéjüket pedig így határozza meg Wiki: „stílusa ötvözi a loungeot a dubbal, bár sokan sorolják őket a trip-hop előadók közé. Zenéjükben megtalálhatóak még blues illetve rock elemek, mindezt downtempora jellemző hangzásvilággal.” Nos, ha ez így önmagában neked sem mond semmit, elmondom, én hogyan határoznám meg a Morcheeba zenéjét. Szerintem ez a tipikus háttérzene egy bárban, olyasfajta muzsika, amit az integrálás tanulása közben felteszel a háttérbe és cseppet sem vonja el a figyelmedet a matekkönyvről. Nem azt mondom ezzel, hogy unalmas, vagy nem figyelemre méltó: lehet éppenséggel úgy is hallgatni (néha érdemes is), de számomra ez a tökéletes tegyünk fel egy lemezt, csak hogy szóljon valami, addig pedig töltök két pohár rozéfröccsöt!

Háttérzene vagy nem, minden esetre idén decemberben kis hazánkba is eljönnek játszani egyet. Az őszintét megmondva, fogalmam sincsen, élőben hogyan néz ki egy koncert, hogyan kezeli a közönség ezt a zenét vagy hogyan állnak hozzá a művészek (oké, megnézhettem volna pár élő youtube klipet, de direkt nem tettem), minden esetre izgalmasnak ígérkezik. Skye hangjába már az első pillanatoktól kezdve beleszerettem, a két tojás (a Godfrey ikrek) pedig már látványnak is igen mókásak, élőben ez csak még jobb lehet. Alább a szerintem legerősebb albumuk, a ’98-as Big Calm, aki még nem tette, mindenképpen hallgasson bele! Ha nem jön be pár szám után, kár erőltetni, akkor ez nem a te zenéd lesz, úgy látszik.

Ha pedig mindez nem lenne elég meggyőző: a koncert helyszíne eredetileg a Dürer Kert lett volna, de a hatalmas érdeklődésre való tekintettel (pillanatok alatt elfogyott minden jegy) a buli átkerült a nem messze lévő PeCsába. Így van még pár jegy, persze érdemes sietni, aki szeretne egyet magának, mert innen már nem fogják tovább bővíteni a bulit a Puskás stadionba, ha újra teltházas lesz!

 

Morcheeba, Blahalouisiana

2013.12.10. 19:30, Petőfi Rendezvényközpont (PeCsa)

Jegyárak: 5900 / 6500 Ft

Jegylink: http://goo.gl/37hsoG

Event: https://www.facebook.com/events/137927103083364/