A Soundkitchen és a Skandináv Ház bemutatja: Agent Fresco Live

Június 10-én az Akvárium Klubba látogat az izlandi rock legaktuálisabb bandája, az Agent Fresco.  Előzenekar a magyar Haelo.

Persze ez a két bevezető mondat tök felesleges, mint a bejegyzés további része is, hiszen a lényeg már a címből kiderült: ez is Soundkitchen buli. Márpedig, ha ők hoznak zenekart kis városunkba, akkor azt mindenképpen érdemes meghallgatni!

Björk nagy áttörése óta az izlandi zenekarokkal szinte gejzírt lehet rekeszteni. Nem elég, hogy pop és alternatív zenében hatalmas sikereket érnek el (Sigur Rós, Múm, Of Monsters And Men, Emiliana Torrini, Sin Fang, stb), de néhány éve az izlandi rockzene is megjelent a zenei palettán. Ennek a szcénának a legjelesebb képviselője az alig néhány éve alakult Agent Fresco, mely zenéjében ötvözi a a Rage Against the Machine, a System of a Down és a Queen Of The Stone Age legjobb pillanatait.

Az Agent Fresco 2008-ban alakult Reykjavik-ban azzal a céllal, hogy zenéjükkel áthidalják a jazz, a pop, a rock és a hardcore műfajait. Első EP-jük kiadása után 2009-ben a Legjobb új zenekar címet nyerték a legfontosabb izlandi zenei díjátadón, az Icelandic Music Award-on.

2010 novembereben adták ki első, 17 dalt tartalmazó A Long Time Listening című albumukat. Az érzékeny dalszövegek, az agresszív gitárhangzás és a furcsa dobtémak elegye kiérdemelte a Kerrang! magazin legmagasabb értekelését (KKKKK). A sajtó elismerése mellett begyűjtötték a Kraumur Award-ot és a Nordic Music Prize-t, valamint hetekig tanyáztak a legfontosabb izlandi zenéket összegyűjtő zenei site, a Gogoyoko letöltési listájának első helyén.

A banda az utóbbi években végigturnézta egész Európát, Budapestre pedig 2012. június 10-én, a Soundkitchen meghívására érkeznek.

A Soundkitchen és a Skandináv Ház bemutatja:

Agent Fresco Live (Izland)

Haelo (Hun)

2012. június 10, 21 óra

Akvárium Klub: 1051. Budapest, Erzsébet tér

Jegyek: 800 Ft, kizárólag a helyszínen