A kutya vacsorája az AJAMK-ban

Idén is megrendezésre került a Pszinapszis – „Színpadon a díszlet!” címmel.

Most 2in1 ajánlok: egy előadás és egy koncert Varga Livius tollából.

Az előadás:
„(F)elszabadult közönség: flow élmény a koncerteken”
Nem mindenki, de elég sokan tudják mi az a „Flow „. És persze ez nem ritka maga az élmény a koncertekre járóknak. De hogy látja ezt a színpadról az előadó?
Varga Livius nem csak zenész, polgári életében pszichológus végzettségű, előadásának kedvcsinálója a következő:
„Szó lesz mind a közönség, mind az előadó élményéről, mely – tapasztalatom szerint – alapjaiban nem is különbözik oly sokban. Érinteni fogom a felkészülés, a koncert és a lelki utórezgések témakörét. Az előadás fontos részét képezik a különböző tudatállapotok. Ezen tudatállapotokat sok minden befolyásolhatja, pl. a hang -és fényeffektusok, és azok minősége, legális és illegális drogok, és azok mértéke, de akár aktuális családi, vagy karrierállapotunk is.”
(Nem kell megijedni, laikusok szárára is érthető a rendezvény, az érdeklődés a fontos nem a háttér ismeret.)

A koncert:
A kutya vacsorája
Varga Livius nagymamája szerint a zenélés az „a kutya vacsorája” – innen kapta a nevét a zenekar. Nehéz megfogalmazni milyen is ez a zene, de találtam rá egy definíciót: „A ritmusok felől a hiphop és triphop, a gitárhangok és az elektronika felől a totál experimentália, a Radiohead, a Massive Attack, a poszt-rock, Livius éneke és dumái felől az egyszemélyes humor, a kávéházi stand-up comedy, a hiphop, a ragga, a Quimbyből ismert „liviusos” „sanzonhoz dumálok, történetet mesélek”, és a blues. Aztán ha még ez sem elég, akkor nesze neked egy kis soul, egy kis filmzene-hangulat, felbukkannak dzsesszes elemek, míg az egész felett végig ott kísért a vegytiszta rakkendroll és így tovább, és így tovább.”
Érdemes inkább belehallgatni:

Amit a jegyekről tudni kell:
A napi jegy (a koncertre és az előadásokra is érvényes): 2200 HUF / 3000 HUF
A csak koncertes belépő: 1000HUF (ezt este 19:00-tól lehet venni)
Helyszín:
Angyalföldi József Attila Művelődési Központba (1131 Budapest, József Attila tér 4.)
Megközelítés:
Napközben:

Legegyszerűbben a Deák térről induló 105-ös busszal lehet odautazni. Az út kb. 25 perc. A busz kb. negyed óránként jár. (részletesebben: BKV 105-ös)
3-as metróval a Gyöngyösi utcáig utazva, majd onnan egy kellemes 10 perces séta a Duna Plazával szemben egyenesen befelé a Babér utcán, majd óvatosan átkelve a Göncöl utcán, majd tovább egyenesen a házak között, és már meg is érkeztél a József Attila térre szemben a Művelődési Központtal.
Az Árpád hídtól induló 120-as busszal a Gyöngyösi utcáig utazva is el lehet jutni a AJAMK, a leszállás után a busz haladási irányához képest jobbra kell a Gyöngyösi utcán elindulni, majd a második utcán (Násznagy utca) kell befordulni, és onnan már csak pár lépés a József Attila térig.
A Lehet térről induló 14-es villamossal szintén a Gyöngyösi utcáig utazva is megközelíthető.
Éjszakai közlekedés:
A Béke úton a 14 villamos vonalán jár éjszaka a 914-es busz, ami végigmegy a 3-as metró vonalán. A menetrendje és útvonala: BKV 914-es.