Minőségi hiphop a város felett

A Corvintetőt valószínűleg minden budapesti partyarc ismeri, okkal. Nagyszerű és a stílusok széles skáláján mozgó rendezvények szoktak ott megszerveződni (hogy szépen fejezze ki magát a blogger), de ebből a szórásból eleddig nem nagyon vette ki a részét a hiphop. Pedig van a hazai vonalnak értékelhető eleme is, és a Goodfellaz néven garázdálkodó DJ-páros, nevesül DJ Frequent és DJ Rocksteady megpróbálkozik ennek bemutatásával, és ténykedésüknek talán lesz foganatja is és nem ez lesz az utolsó hiphop-related esemény az áruház tetején.

És mindezt nem egyedül teszik, hiszen a hazai szcéna legjobb mikrofonmágusainak nagy része csatlakozik hozzájuk, ott lesz Saiid, az Akkezdet Phiaiból, Bankos és Nospa a Kriminal Beats képviseletében, Eckü a nemrégen magáról új lemezzel életjelt mutató Hősök negyede, vagy Busa maga, akit a zenekedvelők a Zuboly vagy az Irie Maffia tagjaként ismerhetnek, de nem szokatlan látvány a Gimmeshot rendezvényeken sem (és azt sem árt tudni róla, hogy néhány évvel ezelőtt 14 órát freestyleozott egyhuzamban, egy parkolóházbéli graffitiversenyen – csak egy félórás rockkoncert erejéig szakította félbe ezt a tevékenységet).

Rajtuk kívűl még Aza, Siskafinuccsi a.k.a. Anyab*szó, Suppah a Hátshow Sor és az Illuminati oszlopos tagja, és a szintén Wacuum-közeli The Steve jut szóhoz az este folyamán. Az mc-k prominens névsora plusz a lemezlovászok zenei ízlése határozottan rendezvényt ígér, nem érdemes kihagyni. Már csak azért sem, mert ha elmegyünk, akkor talán nem csak egyszeri alkalom lesz a hiphop a Corvin tetőn.

Mi: Goodfellaz Urban Nightz vol. 1.

Hol: Corvintető, Budapest

Mikor: 2008. október 16., 21.00

Kik: Goodfellaz (DJ Frequent, DJ Rocksteady), Saiid, Bankos, Busa, Eckü, The Steve, Nospa, Siska, Aza, Suppah

Mennyi: 600 HUF

One thought on “Minőségi hiphop a város felett

  1. Kanfi

    Ágyu lesz

Comments are closed.