Újra “Zánkóóó”, Újra Balatone

Elstartolt a második Balatone Fesztivál. Az idei minden tekintetben más, mint a tavalyi, az biztos. Ha csak az időjárást nézzük, akkor is! Azt hiszem, idén nem lesz a “magyar tengerbe” való berohanás, strandon sörivás egy szál fürdőgatyában. Ma 18 fok és sár várta az ideérkezőket.

Mit számít mindez a magyar fesztiválozóknak? Semmit. Délután négyre értem le és a kemping már fullon volt. Ezt szeretem a honi fiatalokban. Nem érdekli őket, hogy esik, fúj vagy zimankó van.

Szóval elindultak a koncertek, persze csak a kisebb színpadokon, mert a nagy színpadot, csak most építették, de biztos az időjárás miatt.  Tavalyhoz képest az is változott, hogy az idén is különálló kempingbe már sajnos a félliteres palackon kívül semmilyen piát nem lehet bevinni.

Már alkonyat volt, mikor az első koncert elkezdődött, mégpedig a Kaukázusé. A fiatal zenésztársulat persze vonzotta a közönséget, nem is csoda, hisz csak itt volt ekkor még koncert! Mindegy, beindul ez a feszt is szépen lassan. Én nem ismertem eddig ezt a bandát, de amerre néztem mindenki a szöveget énekelte a Kaukázus énekesével együtt. írtak egy számot a zánkai fesztiválról is. De a legjobban a “Tesco-s” számuk tetszett. A tavalyi érzés ismét feltört belőlem, csak a jó idő hiányzott.

Amúgy van itt minden, mi szem-szájnak ingere: lehet plexivel elkerített ketrecben focizni kézilabdával. Szerencsére ma még ingyért volt, ki is próbáltuk. Ugyan vesztettünk, de jó móka volt. Idén a  nyolcadik KONA biciklis találkozót is itt tartják. Lehet méreg drága bicikliket is venni a KONA sátornál. De a gördeszkás és trial-os bemutató volt a lényeg.

Láttam a part mellett egy felépített sáncot, aminek a vége a Balatonba vezet, Fundango Waterjump a neve. Síléccel és snowboarddal fognak freestyle-ozni holnap a merész, ám de felkészült vállalkozók. A vízi foci pálya sajnos le volt engedve, de remélem holnap már kisüt a nap és azt is kipróbálhatom. Lehet még falat mászni, quadozni, strandfocizni, strandröpizni. Lényeg, hogy sport legyen, mert idén erről is szól a Balatone Fesztivál.

Sajnos tegnap a net elszállt este a sajtósátorban, ezért csak ma került fel a bejegyzésem.

Ui.: Aki teheti jöjjön le, mert kisütött a nap, 28 fok van. 🙂

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A lemaradt, de ki nem hagyott beszámoló a BalaTONE-ról A sajtó sátor sajnos csak 12 órában  üzemel, a koncertek szerencsére nem! Így azon koncertek beszámolóit, amiket tegnap (csütörtökön) láttam, ma tudom csak prezentálni. Nos, lássuk a medvét!!! Ugye a Kaukázusról volt már szó tegnap, szép volt, jó vo...
Kendőt a nyakra, irány Zánka! (1. rész) Az idei évben a Balaton partját megszállják a fesztiválok. A most érkező dupla ajánlóban a zánkai Balatone fesztivál műsorát vesszük górcső alá, két-két színpad műsorát átnézve, a szerző ajánlásaival. Természetesen nem kell egyetérteni, de az biztos,...
Debrecenieknek ingyenes a BalaTONE! A július 24-27. között megrendezendő zánkai BalaTONE Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy egy igazán vendégszerető hagyományt indítanak el, s eztán minden évben vendégül látnak egy-egy várost – az összes lakójával együtt. Az ötlet értelmében az...