Újra „Zánkóóó”, Újra Balatone

Elstartolt a második Balatone Fesztivál. Az idei minden tekintetben más, mint a tavalyi, az biztos. Ha csak az időjárást nézzük, akkor is! Azt hiszem, idén nem lesz a „magyar tengerbe” való berohanás, strandon sörivás egy szál fürdőgatyában. Ma 18 fok és sár várta az ideérkezőket.

Mit számít mindez a magyar fesztiválozóknak? Semmit. Délután négyre értem le és a kemping már fullon volt. Ezt szeretem a honi fiatalokban. Nem érdekli őket, hogy esik, fúj vagy zimankó van.

Szóval elindultak a koncertek, persze csak a kisebb színpadokon, mert a nagy színpadot, csak most építették, de biztos az időjárás miatt.  Tavalyhoz képest az is változott, hogy az idén is különálló kempingbe már sajnos a félliteres palackon kívül semmilyen piát nem lehet bevinni.

Már alkonyat volt, mikor az első koncert elkezdődött, mégpedig a Kaukázusé. A fiatal zenésztársulat persze vonzotta a közönséget, nem is csoda, hisz csak itt volt ekkor még koncert! Mindegy, beindul ez a feszt is szépen lassan. Én nem ismertem eddig ezt a bandát, de amerre néztem mindenki a szöveget énekelte a Kaukázus énekesével együtt. írtak egy számot a zánkai fesztiválról is. De a legjobban a „Tesco-s” számuk tetszett. A tavalyi érzés ismét feltört belőlem, csak a jó idő hiányzott.

Amúgy van itt minden, mi szem-szájnak ingere: lehet plexivel elkerített ketrecben focizni kézilabdával. Szerencsére ma még ingyért volt, ki is próbáltuk. Ugyan vesztettünk, de jó móka volt. Idén a  nyolcadik KONA biciklis találkozót is itt tartják. Lehet méreg drága bicikliket is venni a KONA sátornál. De a gördeszkás és trial-os bemutató volt a lényeg.

Láttam a part mellett egy felépített sáncot, aminek a vége a Balatonba vezet, Fundango Waterjump a neve. Síléccel és snowboarddal fognak freestyle-ozni holnap a merész, ám de felkészült vállalkozók. A vízi foci pálya sajnos le volt engedve, de remélem holnap már kisüt a nap és azt is kipróbálhatom. Lehet még falat mászni, quadozni, strandfocizni, strandröpizni. Lényeg, hogy sport legyen, mert idén erről is szól a Balatone Fesztivál.

Sajnos tegnap a net elszállt este a sajtósátorban, ezért csak ma került fel a bejegyzésem.

Ui.: Aki teheti jöjjön le, mert kisütött a nap, 28 fok van. 🙂