Nils Frahm koncertjével indul az INOTA Fesztivál

Augusztus 31-én a klasszikus és elektronikus zene közötti határokat elmosó zongoravirtuóz, Nils Frahm naplementés koncertjével nyitja meg kapuit Magyarország legújabb, előremutató zenei és vizuális alkotókra fókuszáló fesztiválja az inotai hőerőmű grandiózus területén.

nils frahm inota

Kép: xlr8r.com

Az INOTA Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az idén 18 éves NVC rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production közös kezdeményezése azzal a céllal, hogy megvalósuljon Magyarország legnagyobb olyan rendezvénye, amin négy napon át nem csak a korszellemmel haladó zenei fellépők, de lenyűgöző fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális művek is felsorakoznak – olyan alkotások, amik műfaji formákat forradalmasítanak, határokat tologatnak, gondolkodásra ösztönöznek és ötletek csíráit ültetik el a szemlélőben.

A Budapesttől mindössze egy órányi távolságban található, ma már üzemen kívül szocialista ipari komplexum augusztus 31. és szeptember 3. között kel újra életre több mint száz nemzetközi és hazai fellépővel, a sort pedig a világszerte teltházakat produkáló, kiemelkedő német zeneszerző, Nils Frahm indítja nagyszabású fesztiválnyitó koncertjével. Rajta kívül Konstantin Sibold, a Platon Karataev zenekar, a Sobek + Mulya páros és még sokan mások felelnek majd a fesztivál atmoszférájának megalapozásáért.

Ezzel együtt a csütörtöki napra már napijegy is vásárolható az eddigi bérletek és az erőmű melletti Zene Háza Koncertterem programjaira szóló blokkjegyek mellett. 

👉 Korábban itt írtunk a fesztiválról: https://www.fesztblog.hu/2023/02/27/vadonatuj-audiovizualis-fesztival-egy-elhagyatott-hoerumuben-itt-az-inota/

NILS FRAHM, A VÉGTELEN HANGTÁJAK ŐRZŐJE

A klasszikus és az elektronikus zene közötti térnek aligha létezik még egy olyan lakója, mint a berlini zongoraművész. Az ősi hangszerhez való szokatlanul bensőséges kapcsolódása, valamint az ambient textúrák és az atmoszférikus elektronika időtlen alkímiája világszerte számos rajongót szerzett neki. Lemezei sorozatban váltanak ki nemzetközi elismerést a kritikusok és a közönség körében egyaránt, élő koncertjei pedig rendre teltházasak. 

2022 szeptemberében Nils megjelentette új albumát, a Music For Animals-t: a tíz számot tartalmazó és több mint három órányi hosszúságú album egy ambiciózus és lenyűgöző anyag, amely különbözik mindattól, amit Nils eddig kiadott. 2019 óta először tavaly júniusban tért vissza a színpadra: a Sydney-i Operaházban lépett fel globális turnéjának világpremierjén. Azóta ismét a világ számtalan pontján turnézik, hogy bemutassa vadonatúj, már a kísérleti zenék univerzumába is át-átnyúló zenéit – és ezzel fogja hivatalosan elindítani az első INOTA Fesztivált is, a Nap korongját kísérve le az erőmű mögötti horizonton.

Bővebb információ: https://inotaeromufesztival.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/inotafestival

Instagram: https://www.instagram.com/inotafestival/

Facebook esemény: https://fb.me/e/3gNPxKXf6

Nils Frahm nyitókoncert: https://fb.me/e/SjqlX40b

Jegyek: https://link.cooltix.com/InotaFestival