Ma indul a Free Fest – TOTAL2008 Lajosmizsén!

Még aznapos vagyok, amikor lassan bootolok, és ilyenkor betöltődnek a legfontosabb információk is. Például, hogy ma tényleg július 17. van, azaz tényleg ma kezdődik Lajosmizsén a Free Fest.

A tavalyi után nem hittem, hogy megérem a következőt, de itt vagyunk,
három óra múlva indul a vonatom, lealjasulok Lajosmizsére.

Az ország és a Föld első Free Fest-jére 2005-ben Százhalombattán, a Csónakházban került sor, örök emlék marad a felkelő nap fényénél játszó Yellow Spots, a női zuhanyzóban lábat borotváló punkleányok és a hajnali csöndbe belehasító breakcore ütemek a vajdasági Dashcraft jóvoltából.

A következő fesztnek nagy gondjai voltak a helyszínnel, így végül kevéssé nyári fesztivál jelleggel, de megtartották a bulit, Csepelen a skateparkban. Csak iglu formájú sátrat lehet a félcső meg a többi elem tetején felállítani, de a pánkrokkerek kreatívan megoldották ezt is.

A harmadik Free Fest megkapta a megtisztelő TOTAL2007 nevet is, ami a ’80-as évek legendás TOTAL fesztiváljaira akart utalni. Ezúttal a Feszt a Lajosmizse környékén lévő tanyák nyugalmát bolygatta meg, a legendás szétesőfélben lévő Tanyabusz gyötrelmei után pedig a kortyolhattuk a jellegzetes Free Fest-es vegaburger mellé a langyos Kozelt, és nyelhettük a port… Azelőtt és azóta sem volt ilyen király fesztivál a Földön.

Eléggé magasra tette a lécet a tavalyi fesztivál, de bízom benne, hogy az élmén nem fog elmaradni a korábbiaktól. A feszt nyilván ingyen van, mint eddig is: 5 óra múlva már kétszázadmagammal a Tanyabuszon fogok préselődni a vasútállomástól a Tanyáig, és ott aztán a józanság messze el fog kerülni egészen vasárnapig, és lehet napégetten menni melózni hétfőn ismét.

A legfontosabb infók a feszt oldalán megtalálhatóak.