Startol az EFOTT

Akinek nem volt elég a múlt heti VOLT vagy a ma véget érő Balaton Sound, netán már kipihente magát és elvonási tünetei lennének a bulizás és a fesztiválok hiánya miatt, annak figyelmébe ajánlom a két és fél nap múlva (július 15-én) startoló harmincharmadik EFOTT-ot. Szerintem mindenki tudja, minek a rövidítése ez az öt betű. De aki mégsem, az most megismerheti, hogy mi az Egyetemisték és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Idén a dunaújvárosi főiskolások szervezik az összejövetelt, így a Szalki-sziget ad otthont a négy éjjen át tartó őrületnek. Az
esemény szlogenje „Csak szabadon”. Nézzük, mit is csinálhatunk szabadon…

Az EFOTT már hagyomány kis hazánkban, de nem csupán a bulizásról és a mértéktelen ivásról szól (legalább is nem csak arról kellene, hogy szóljon), idén a sport és az aktív pihenés jegyében fog zajlani a fesztivál. Reggeli tornát tart Béres Alexandra az álmos vagy másnapos „szigetlakóknak”, de lesz amatőr megmérettetés különböző sportágakban. A győztesek pedig profi sportolókkal mérhetik össze tudásukat. Ezenkívűl elmaradhatatlan a strandröpi-, strandfoci-, kispályás foci- vagy a gondolkodtató póker házibajnokság is. A fesztiválra látogató hírességek, közszereplők pedig megmutatják sportos énjüket, példát statuálva ezzel a sport fontosságára. Persze aki csak nézni szereti a sportot vagy beszélgetni róla, az se csüggedjen, hisz a Nemzeti Sport sátorban számos sportág szövetségi kapitányával, képviselőjével láthat, hallhat talk show-kat.

Aki viszont egyáltalán nem szereti a sportot, annak csak a bulizás és a koncertek maradnak. De nyugi, ő se fogja unni magát, hiszen temérdek hazai zenész tiszteletét teszi az EFOTT-on. Az ember gyermeke először a nagyszinpad kínálatát nézi meg, s dönti el érdemes-e elmenni a bulira vagy sem. Lássuk, mi is lesz!!! Csak néhányat sorolok fel a húszból. A sort az Üllői Úti Fuck nyitja, de szerdán tombolhatunk még a Zanzibár, a Bikini és a Republic koncertjein is. Másnap a PASO, a Kispál vagy a Heaven Street Seven előadását élvezhetjük. De lesz még a héten Quimby, 30Y, Tankcsapda és Belga is.

Persze a nagyszinpad nem minden, így a többi helyszint sem kell leírni. Az öt kisebb állomáson lesz Jamie Winchester, Roy és Ádám Trió, Animal Cannibals, Riddim Colony, de akár Te is csinálhatod a fesztivált a karaoke szinpadon.

Az idei esemény új szinfoltja a Cafe Club Sounds helyszin, ahol a hazai club zenei élet legnevesebb dj-i (Bárány, Lauer, Hamvai…) gondoskodnak a koncertek után napfelkeltéig tartó bulizásról és táncról.

Nem volt még elég a programokból? Itt van még a Velke Popovice Karnevál is, ahol napközben szürcsölheted a cseh remeket, a Kozelt, közben kipróbálhatod a népi játékokat, este pedig cseh zenére bulizhatsz, karaokezhatsz.

Mire vagy még kivácsi? Tudom. A jegyárakra.

A hetijegy ára: 11000. (már csak a helyszinen kapható)

A napi jegyek sem vészesek:

0. napi jegy (kedd) csak: 1000.

a hétköznapi jegy (szerda/csütörtök/péntek/szombat): 3500.

Hétvégi jegy (péntek, szombat): 6000.

Szóval most már minden információ adott ahhoz, hogy részt tudj venni az idei EFOTT-on. Mire vársz? Gyerünk!!!