dilemma, avagy ajánló 2in1, de a végére még hozzáadunk egyet

mit csinál az ember, ha kap 4 szabad napot a jóidő igéretével?
1. utazik. nézegeti az ajánlatokat, de a gondosabbja már januárban lefoglalta helyét.
2. kiruccan a víkendházba. (léteznek még ilyen nevű bódék?) kertet igazgat, füvet nyír, kerti bútort takarít.
3. otthon marad és tavaszi nagytakarít ha már húsvétra nem sikerült legalább pünkösd ne teljen koszos ablakok közt.
… és így tovább.

de mit csinálok én, ha kapok 4 napot és szentül hiszem, hogy egy felhő sem lesz az égen?
ülök és tanakodok. most akkor szendvics, vagy nem szendvics?

quimby szendvics, természetesen. az ozsonnás táskámban jószerivel más sincs. szép hónap a május, az egyik legszebb és az ínyencek válogathatnak: egy, két, vagy akár három emeletes szendvics is összepakolható a hónapban.

mert ugye ott óduda napja május 4re, főműsorként quimbyvel, de erről már szóltam. első emelet.

előtte pedig ott a dilema, május elsejére. mert mint Pöttyös-Panka is megírta majálispilisi – lesz a szomszéd faluban amber smith, heaves street seven és főlegleginkább quimby koncerttel. quimby a szomszédban. persze a tizesen éjszaka botorkálni hazafelé nem annyira nyerő ötlet, a máv és a volán pedig tesz magasról mindenkire – éjje’ alugggyáá otthon – az utolsó járatok 10-11, az elsők 4 óra körül indulnak. na de lesz sör, pálinka is biztos akad, 11kor ugyan ki akarna elmenni, 4ig ugyan ki ne bírná ki?
de aztán hallom a tévében a tabáni fesztivál hírverését, HBB, beatrice, korál és még rengeteg más fellépő ingyen, még a vonatjegy sem terheli a pénztárcám, ha szokott helyemen pihenem ki a koncertek fáradalmait. mert az autós megközelítés egyik esetben sem jöhet szóba!
két koncert(ek) elsejére. és akkor a teljes kínálatot még át sem böngésztem.

döntsek bárhogyan egy dolog biztos, az én szendvicsem legalább két emeletes lesz. mert lehet, hogy a szeptemberi nagy banzáj előtt megnézem kicsiben nyílt téren is hobót, kihagyva ezzel a szomszéd majálisát, lehet, hogy a várpalotai fesztivál sem nekem szól majd – pedig ez lehetne a negyedik quimby emelet -, de az biztos, hogy a 31ei belvárosi fesztivált nem hagyom ki. márpedig a szabadság téren május 4én 20:30tól a quimby gondoskodik arról, hogy a csend 10ig semmiképpen ne legyen. tavaly ők vezették fel kispált, most őket vezeti fel az a hss, aki a majálison utánuk játszik. igazságos munkamegosztás, a rajongók legnagyobb örömére.

szeretem a májust. egyre jobban.