Morcheeba // április 28, PeCsa

Igazán nem kell már sokat malmozni. Átvészeled szombaton a munkanapot,

gyorsan, ahogy csak lehet. Aztán vasárnap, ahogy szereted. Majd hétfő,
és ez most nem a szokásos csúnya fajta lesz: ezen az estén kerül sor
április (egyik) legizgalmasabbnak ígérkező koncertje. A klasszikusok
mellett mélybúvárkodni fogunk. Morcheeba, hát persze.

Szerintem a Morcheeba az az együttes, akinek a munkássága senki számára nem ismeretlen. Ha elsőre nem is tudod, akkor azt mondom, hogy The Sea vagy azt, hogy Rome wasn’t built in a day, vagy esetleg Undress me now, és már mozgolódik is valami.,ugye-ugye? A felsorolást nagyon hosszan lehetne folytatni: minden albumukon szép számmal terem a fül- és lélekbarát gyümölcs, ami hosszú évek múltán is pillanatok alatt terelhető vissza a gyorsmemóriába. Ez nem csak a zeneszerzők remek munkájának és a fontos mondanivalónak, hanem Skye Edwards istennő hangjának is méltán köszönhető.

Az új album, a Dive deep idén jelent meg, és a fenti tulajdonságjegyekkel (szerencsére) rendelkezik, egyetlen részletet leszámítva: Skye helyét más vokalisták vették át, miután a hölgy a szólókarrier mellett döntött. Ettől függetlenül nincs ok aggodalomra, ezen a korongon is megmaradt az igényesség. Újra virágba borulva (több közreműködő énekesnek és az alapítóknak hála) él tovább a mára már etalonnak számító, sajátos, minőségi triphop. A muszáj vele é(neke)lni típusú dalok sem maradtak méltó utód nélkül, amire bizonyíték akár a Gained the world, vagy az Enjoy the ride.

Mindezt meghallgatni élőben – ahogy mondta testvérkém –, kihagyhatatlan; így ma gyorsan vásároltam neki egy jegyet a Libri-ben. 9900 Ft az nem kevés pénz, de szerintem nem is sok egy Morcheeba koncertért… Különben is: megérdemled. Ha hétfő esti program gyanánt te is a Morcheeba és a mélybúvárkodás mellett teszed le a voksod, akkor a Ticketpro partnereknél még biztos találsz eladó jegyet.

2 thoughts on “Morcheeba // április 28, PeCsa

  1. van egy eladó jegyem, ajándékba kaptam, ha kell vkinek

  2. kuccer

    ahelyett,hogy eljöttél volna rá…nagy hiba;)

Comments are closed.