sziget 2007 7. nap (juliette, the killers, toplista)

utolsó nap. tudod, mikor még egyszer utoljára nagyot akarsz lépni, aztán úgy is botlás lesz belőle. ilyen erős felhozatal után amúgy sem szabad valami nagy csattanót várni a végére, habár az, hogy az utolsó-előtti pillanatban bejelentett chris cornell végül nem jött el, elég nagy szomorkodásra adhat okot, főleg, hogy az üresen maradt helyet nem töltötték fel semmivel, inkább megegyeztek a többiekkel, hogy játszanak tovább. ez azt jelentette, hogy jóóól felvizezték a fellépést: legalábbis juliette-ről és a the killersl ez elmondható, mert a halálmetál sasairól már lemaradtam. bánkódnom kéne?

juli is úgy hőzöngött a nyalakodókkal, mintha csak a kultiplex tehetségkutatójának különdíjasa lenne. vajh énekesnőnek vagy színésznőnek rosszabb? a the killers meg egy szuszra lenyomta mindkét slágerét, aztán csak zajongtak. kilenctől háromnegyed tizenegyig. talking about mood killing.

tulajdonképp a vipben tehénkedve ez nem okozott olyan nagy törést. a kajás pultnál gyűrűző végeláthatatlan sor, ty és lapát running joke-ja csibikével annál inkább. 🙂 igazából nem is értem, miért kötöttünk ki ott majd’ minden este (a vipben, nem a poénnál), hisz az ott játszott zenénél már csak a társaság volt szarabb, amely mindig téged vizslatott vigadás helyett, hátha vmi híresség vagy. én vagyok a nagy aeon flux, gyertek, szeressetek! na jó, igazából a grillezett csirkemell/tepsis burgonya kombó miatt jártunk oda, meg a nagyszájú libákért, akik a túljátszottság szánalmával együtt is szórakoztató szöveges performanszot prezentáltak, ha véletlenül megszólítottad őket, s biztos egytől egyig beadták a jelentkezést a magyar mtv-be (a zenésbe).

ib-nek megígértem, hogy meghallgatom. ezt már máskor is megtettem, de mivel neki nem jött még ki lemeze a subtitles-nél, jobban mondva még sehol, így általában vagy nagyon korán, vagy nagyon későn zenélt, tehát nem (nagyon) jött össze. a mokkában aznap vobli-jódli ment, ennek ellenére egész jól toleráltam ib bő egy órás kacérkodását buta’n’basszus világával. közben (előtte) sikerült jól betobozolni, ez is biztos sokat segített.

iszonyú tömeg volt odakinn: a hétvégi esőfélők és az utolsó pillanatosok mind ott hömpölyögtek, a végre befutó két csajjal mégis tettünk egy nagy kört mokka-aréna és vissza tengelyen. az utóbbiban oly nagy tömeg nem volt, mint azt emlékeim/félelmeim predisztinálták, a zene mégis szar hardtrance volt, a meduzáról meg kívülről látható volt, hogy reménytelen, ugyanis úgy tapadtak az emberek az átlátszó falhoz, mint a kocsis garfieldek. végül aztán az olé csokis brokiját is megkóstoltam, hinye, de finom volt.

hát ennyi volt a sziget, kérem. jöhet az összesítő:

top koncertek/bulik:

1. nin
2. tool
3. unkle
4. skinny puppy
5. temper d

top találkozások:

1. reznor és én – beee metal! + villa.
2. lapát és dorina (az a péli féle) – l: „szeretleeeek!” d: „köszi, édes.” l: „a zenéd szar, de megdugnálak.” d: „hallanál élőben, te kis fasz.” épp azt csináltuk.
3. lapát és a vörös shrek (aki nőnemű) – s (kétségbeesetten nyomulva): „ma mindenki kibasz velem, és még te se adsz sört.” l (hátam mögött bújkálva, mintha telefonálna): „halló? megyek érted… habár jobb lenne, ha külföldről hívnál.”
4. balázs és ukrán lány – b (hullarészegen): „mivel foglalkozol?” ul (hét naps hullarészegen): „ak47-eseket szoktam szétszerelni.”
5. fruzsina és én: fr (furán): „előbb még piros póló volt rajtad.” én: „az a múlt héten volt.” fr (még furábban): „hmm, lehet. te vagy az a gitáros, ugye?”

top érdekes:

1. a napalm death frontemberének mozgáskultúrája
2. az otto von schirach giget végighallgató emberek
3. gitáros után kutatkodó böngyörök a skinny puppy koncerten
4. a gulyás és a magyar mtv kapcsolata (legalább beszélünk róla)
5. hogy hinherrel egész héten csak egyszer futottam össze

top nemtetszett:

1. a wan2 hangosítása
2. köcsögösködés a lekopott karszalag kapcsán (a vipes bence viszont megmentett, hála neki)
3. faithless
4. a töretlen kemikáliák
5. saját hozzáállásom a megtekintendő program mennyiségéhez.

hát, még egyszer köszönöm.

4 thoughts on “sziget 2007 7. nap (juliette, the killers, toplista)

  1. a „vipes bence” ugye nem én vagyok?

  2. maximum akkor, ha ajtonálló voltál a pestiestes vip placcnál.

  3. julietten csak két éve voltam, akkor se volt nagy durranás. a nagyszínpadnál is csak áthaladóban voltam, különben wan2, bahia, hammer, ászok.

  4. Nem igazán értek egyett a killerssel kapcsolatban. Nekem nagyon bejött. És azt se hinném, hogy csak 2 nagy slágere van…

Comments are closed.