Kamon Zankóóó!

Kádár János Zánkára érkezik ( 1975 ), majd átadja a Kommunista Ifjúsági
Szövetség akkori legnagyobb project-jét : a Balatoni Úttörővárost. Ez
az esemény tette lehetővé, hogy télen és nyáron folyós orrú hülyegyerekek
nyomják bele egymást a hóba, vagy a balcsiba – röhögve. És itt nem áll
meg a sztori, hiszen a rendszerek változhatnak, az emberek viszont egy
dolog miatt jönnek ide: jólérezni magukat. Na itt akkor álljunk is
meg…

A magyar fesztiválra járó emberek között 2 jelentős különbség van: van aki szeret belefeküdni a sárba, koszosan ordítani valami Akela refrént és olyan ocsmányra inni magát, hogy a szekusok már inkább rá sem néznek. A másik típus, aki mindezt hamarabb éri el… Ez az elmélet viszont valami különös oknál fogva nem működik Zánkán. Bikinis csajok, meg izmos felsőtesű srácok mászkálnak fel-alá, van aki játszik , van aki nézi… Már ment a Kispál, amikor megérkeztünk a fesztivál területére. Jó szar volt, úgyhogy vettünk is inkább 2 szilvát, nehogymá’ rossz kedvünk legyen. Igazából nem emlékszem mi történt az Asian Dub Foundation koncert közepéig, mert abból a 2 szilvából 5 lett, de ahogy bekapcsolódtunk, megint válaszút elé értünk: vagy “ikszelünk” a dárenbészre, vagy megnézzük a Dog Eat Dog-ot. Hát bementünk a balatonba. De egyébként kurvajól szólt onnan. Azért ez egy jó élmény volt: hínárral dobálom kedves kolleginámat, mögötte üvölt a deszkás rock. 50 méterrel arréb, meg a Flyover. Teljes összhang. Mondta az A.D.F. basszerosa a koncert után, hogy a 4 monitor hangfalából 2 működött, meg nem igazán hallotta a többieket, de nagyon jólérezte magát. Mondjuk ezt a mondatot, hogy
” nagyon jól éreztük magunkat, remek volt a közönség” , álmukból felébresztve is tudják, ám jelen esetben teljesen helytálló.

Akinek jár a jómunkásember kitüntetés: PASO, LB27, SUBSCRIBE, SUPERBUTT és természetesen a NO THANX – lesd a képet–>

Van itt még egy igazán szép dolog: nem kéne reklámozni, de akkor is. A DeWalt Kft. egy csomó pénzt adott a fesztivál rendezőinek, melynek viszonzása általában molinókirakást vagy zászlókirakást jelent. Namost itt úgygondolták a szervezők, hogy kiraknak egy kamionnyi flexet, meg ütvefúrót, meg csavarhúzót, mer az jó marketing. Misklocon. Talán. Vagy akár még az is lehet, hogy a BME műszaki szakos hallgatói ráizgulnak, de én majdnem sírtam a röhögéstől. no mind1.

Aztán emlékszem még, hogy odajött egy lány, hozzám és azzal a mondattal fogadott, amiről minden serdülőkorú gimis srác álmodik: ” mikor dugunk?” – hát nem szép az élet?

A többi már történelem

képek még itt: