BalaTONE-i nyár

A tegnapi (pontosabban a tegnapelőtti) nappal kezdetét vette az idén
debütáló BalaTONE fesztivál Zánkán. Az első nap olyan húzónevei (hm,
inkább húzóegyüttesei) mint Hiperkarma, Alvin és a mókusok, Bikini (és
még folytathatnám) ellenére se mondható, hogy tömeg volna a
fesztiválon, holott minden körülmény adott, ami ezt elősegítené: buli,
lányok, fiúk, pia, Balaton…

Túlesve a szerdai sátorállításon, ahogy elnéztem, 1-2 elvetemült, napon 40 fokot tűrő embert leszámítva mindenki a Balaton-parton kezdett, mindezt a fesztivál területén kívül, pedig benn is volna erre lehetőség. Itt szeretnék gratulálni a szervezőknek, hogy a kemping kívül esik a „csak fél literes üdítős üveg és a nem kereskedelmi mennyiségű kaja” című megszorításon, így azért olcsóbban megúszható a koncert előtti/ utáni evés-ivás.

Délután 3-tól kezdődtek a jobbnál jobb koncertek, melyek 5 színpadon egészen szombat éjjelig fognak tartani.

20:30: Roy és Ádám trió (avagy TriRoy és Ádám, ahogy Roy fogalmazott). Furcsa volt a koncert ülős jellege (annak köszönhetően, hogy unplugged volt) , eddig csak olyanokhoz volt szerencsém, ahol ment kőkeményen az ugrálás. Így inkább olyan érzésem támadt, hogy egy viszonylag nagy csehóban hallgatom őket. De még így is jó volt.

22:30: „szaunasátras” (=nem lehet benne megmaradni-sátras) Bikini. Azokhoz a koncertekhez képest, amikhez eddigi Bikinire járó pályafutásom során szerencsém volt szinte alig volt ember. De minden más olyan volt, mint szokott lenni: jó zene, jó hangulat, berekedés.

A koncertek közti üresjáratokban a vendéglátóipari alegységeken kívül érdemes körülnézni a civil sátrak táján, a lányoknak tudom ajánlani a számtalan hennafestési lehetőséget, a fiúk pedig egy teszt kitöltésével megtudhatják, mennyire is tudnak csajozni.

Folyt. köv. holnap.