Live Earth

Fergeteges és monumentális koncertsorozattal hívja fel a figyelmet az éghajlatváltozásra, és az azt okozó fenyegető veszélyekre az Egyesült Államok korábbi alelnöke Al Gore, és Kevin Wall producer. A nevükkel fémjelzett Live Earth konertsorozat július 7.-én indul és a kontinens 8 pontján tart koncerteket. Persze senki sem maradhat ki, hisz nemes a cél, Magyarország egy társrendezvénnyel kíván csatlakozni a programhoz.

Az Élő Föld Társasága szervezésében jutunk hozzá majd a vizuális élményhez (ugyanis egyetlen magyar tévétársaság sem közvetíti), melyhez már jó korán el kell indulnunk szombathoz képest a Városligetbe. Reggel 10 órától várja az éghajlatot imádók és a zene szerelmeseit a hatalmas kivetítő, melyet a Napozó Rétre állítanak fel a szervezők. A Magyarországi Élő Föld Társasága egyébként olyan civil szervezetek és nagyválaltok összefogásaként jött létre, melyben a globális problémák megoldását tartja elsődlegesnek. A magyar rádiók közül a Danubius és a Roxy 96.4 is csatlakozott, utóbbi online, a honlapján is közvetíti a koncerteket, du. 2 és 4 óra között. Többek közt fellép majd Madonna, aki külön dalt írt a rendezvényre Hey You címmel, Bon Jovi, UB40, a Metallica, Justin Timberlake, Genesis, és még nagyon sok egyébként ritkán látott világsztár. A szervezők kétmilliárd embert akarnak megtalálni az üzenetükkel, melyben a hétköznapi fogyasztási szokásokat szeretnék megváltoztatni. A politikusokat és a nagyvállaltokat pedig mért eredményekre ösztönzik… A koncertek online követhetőek lesznek a LiveEarth.Msn.com-on. A helyszínek: Sydney, Tokio, Shanghai, Johannesburg, Hamburg, London, Rio De janeiro, és New York.

(Te meg csak azt kívánod, hogy a programnak akkora eredménye legyen, mint amennyi energiát és pénzt beleölnek a koncertsorozat megszervezésébe…)

One thought on “Live Earth

  1. Patrik Juhász

    …és ráadásul lehet ,hogy ez a felmelegedés teljesen természetes folyamat!!!:-)

Comments are closed.