Kud@rc!

„Kíváncsi vagyok mennyire fajul roma majálissá majd ez a buli, mindegy a plakátok kárpótolnak majd cserébe bennünket!”- mondta egy barátom, amikor elindultunk a hetedjére megrendezett @rc óriásplakát kiállítás megnyitójára, de mint később kiderült sem roma majális, sem kárpótlás nem volt…A Felvonulási téren, amikor odaérünk már van egy kellemesen átlátható és járható tömeg, romát csak elvétve látunk, de őket is csak munka közben, valamiből meg kell élni, persze áruljátok csak azt villogó akármit, meg az illegál sört, minket ugyan nem zavar…Az már mondjuk inkább, hogy a beugró Novák Péter, meg a Geszti egyszerre állnak a színpadon, és ez még nem is lenne annyira durva ugye, de egyszerre is beszélnek. Igazából a dumagyáros Geszti konfjaira lettem volna kíváncsi, örültem volna, ha villog, de Novákunk nem érzi igazán, mikor is kellene kicsit csendbe maradni, úgyhogy a műsorból, -ha lehet annak nevezni-, egy élvezhetetlen káosz keveredik, nesztek.

Szép és nemes cél a romákért tüntetni, Babarczy Eszter próbál lelkesíteni minket, hogy mi is tegyünk értük, szólaljunk meg és fel, mert hova lesz a világ, ha ez így folytatódik, de semmit sem mozdít meg bennem. Aztán Novák Peti van újra soron, azt ismételteti a javarészt huszonéves tömeggel, hogy „Csináljatok valamit, hopp”, előttünk egy fiú azt ordítja, de mit? Válasz persze nem jön, helyette jönnek a díjazottak, túl sok szerephez nem jutnak, talán nem lett volna rossz megkérdezni egyik másiktól, miért és hogyan jött létre a pályamunka, de semmi plusz információt nem kapunk, viszont a támogatók reklámját annál többször.

A kivetítőn futó videókból összeállított blokk is belevész a pesti éjszakába, se eleje, se vége, hangsúly sehol. Az előre bejelentett tüntetés még egy kis izgalommal tölt el, de aztán az is elmúlik, pár aktív fiatalon kívül, mindenki csak passzívan vesz részt benne. Egyedül Jónás Tamás, költő tud visszatartani attól, hogy ne menjek el valami pálinkáért, jó erősért, de neki meg kevés mondandó jut, úgyhogy amikor a Romano Drom kezd muzsikába, mi, meg még elég sokan, már oldalgunk el plakátot nézni, és itt omlok össze teljesen. Hol hagytátok a humort? Hol itt a fantázia? Azon gondolkodom, hogy ha ezek a legjobbak, akkor milyen lehetett a többi? Olyan egyszerű poénokkal meg közhelyekkel szembesülök, hogy megkérdőjeleződik a búrámban, minek ezt hetedjére erőltetni?

A mondatmustra bevallás szerint is megbukott, jöttek hivatásosak, jól megírták felkérésre, de én erre már így nem voltam kíváncsi, bocs.Jöttek zenélni a szokásos arcok, Anima, Kistehén, meg colorStar, de az este fényét, csak a fenn említett brutális pálinka tudta kicsit csiszolni, és aztán, hogy stílusos legyen a vége, leesett egy kiadós eső, úgyhogy szarrá is áztunk. Arcátlanság!

10 thoughts on “Kud@rc!

  1. gesztikiller

    geszti egy nagy rakás szar

  2. DanielJackson

    az első arc-tól folyamatosan csökken az elviselhetőség/színvonal

  3. Azért ha Geszti agyából pattantak volna ki kizárólagosan a plakáttervek, gyaníthatón erősen jobb lenne a színvonal.. :S

  4. dávid

    szeretem az @rc-ot, de az idei.. katasztrofális… 🙁 egy eredeti plakátot sem találtam, még csak mosolyt sem csalt az arcomra, nem hogy mondanivalót találjak bennük.
    tüntetés a közöny ellen.. na ja…

  5. gesztikiller

    Apuska: akarom mondani geszti _emberileg_ mindenképpen egy nagy fos, amúgy lehet hogy van néha 1-2 jobb ötlete, de azoknak is jó része lopás, lsd. pl.: videótelefonálós t-online.

    Ennek az egész @RC faszságnak már régen internetes pályázatnak kellene lenni, szabad nevezéssel, zsűri-közönség szavazással arról hogy kié kerüljön nyomtatásra…

  6. Nekem van kint plakátom, bár grafikailag nem a legprofibb, mégis az enyém. Díjat nem nyert, de nem is ez a lényeg. Megdöbbenve tapasztaltam viszont, hogy nem interjúvolták meg az alkotókat. Én bizony szívesen elmesélem mindenkinek, hogy honnan jött az ötlet, és ezt elvártam volna a szervezőktől is. Legalább ennyit, ha már a tisztelt zsűri „legjobbnak” választotta.

  7. Hello, örülök, hogy megtaláltam a plakátod, emlékszem rá… egy kicsit klasszikus a szójáték, talán a történet, amiért megszületett plusszal szolgálhat! Legalább egy plakátnak lesz bennünk múltja. Idevele nekünk!

  8. FENTE LEVENTE

    „Csigabiga” Gabika;
    Szelíd állat a bika.
    Ha,haha,harmonika;
    Játszik rajta Robika.

    „Csigabiga” Aliga;
    Nem indul be a Riga.
    Na,na,munka az iga;
    Tele van a taliga!

    (FENTE LEVENTE)

  9. FENTE LEVENTE

    A KÖSZÖNÉSEM CSIKLANDOZZA MEG A TESTETEKET ÚGY,HOGY A KACAGÁSOTOK LEGYEN ÚRRÁ RAJTATOK.SZÓLTATOK,NEM SZÓLTATOK?ÉN AKKOR IS SZERETLEK BENNETEKET S A LELKETEKET.

    HA NYELVED MEGERED NE LEGYEN NAPI KENYERED ANNAK FOGYASZTÁSA S EL NEM MULASZTÁSA,AMIHEZ NEM ÉRTESZ KIS „MÉRT” TESZ NAGYOT HA ALACSONYSÁGA LENT A SÁRGAFÖLDEL VETEKSZIK.BETEGSZIK A SZÍVED MERT DOBOGÁSA,ROBOGÁSA ZAJOS DE (KORMOS) FÜSTEL TELESZÓRJA HANGULATOD PILLANATAIT.

    (FENTE LEVENTE)

  10. talán túl érzékeny időszakomban futtatták a rapülőket, ezért zár ki az agyam minden geszti projektet

Comments are closed.