Annak a gyönyörű 40 évnek…

A Fishing on Orfű szerdai napján lépett fel a 40 éve fennálló Pál Utcai Fiúk zenekar. Erről a koncertről szól új bloggerünk Boparka beszámolója. Isten hozott a fedélzeten, reméljük sok-sok cikkedet olvashatjuk blogunkon!

A nemrég 40. születésnapját ünneplő Pál Utcai Fiúk a Fishing on Orfű nyitónapján lépett fel. Az éjjel 1-es kezdés ellenére szép számú közönség gyűlt össze a Bolyhosorrú Köntöslopó fantázianévre hallgató színpad előtt. Valamennyire azért beárnyékolódott a kezdeti hangulat, ugyanis az Esti Kornél akkora bulit csinált a másik színpadon, hogy a PUF kezdése 20 percet csúszott, mert az említett zenekar képtelen volt befejezni a koncertet a megszabott időben. Emiatt többen is morgolódtak körülöttem, sőt, később a Fishinges fórumokon is olvastam elmarasztaló kommenteket ezzel kapcsolatban.

Azonban nem véletlenül működik a PUF immáron 40 éve. Lecsó (Leskovics Gábor) énekes bebizonyította, hogy az évek meg a rutin két nagyon fontos alapanyag egy előadóművész tarsolyában, ugyanis kiállt elénk és először a tőle megszokott módon végtelenül sokat beszélt mindenről és semmiről. Egyesek ezt rendkívül unalmasnak, esetleg feleslegesnek találják egy koncerten, én viszont örülök, ha hallhatom megnyilvánulni a kedvenceimet. Ettől emberiekké válnak és kicsit közelebb érzem magam hozzájuk, leszállnak a rock and roll Parnasszusról, hogy személyes dolgokat osszanak meg velünk. Majd a nagymonológok közepette kezébe kapta a gitárját és azt mondta, hogy most halkan fog nekünk játszani, hogy nehogy megzavarja a nagyszínpados bulit. A közönség egyből feltámadt a kezdeti hibernáltságból. Tulajdonképpen kaptunk egy mini Lecsó „egyszálgitárt” és maga a koncert még el sem kezdődött! A későbbiekről nem is írnék részletesen, az új daloktól a nagy klasszikusokig minden volt és mindenki egyként énekelte a szövegeket. Ami már a Budapest Parkban tartott szülinapi koncertjükön is felötlött bennem és Orfűn ismét megállapítottam, hogy viszonylag kevés fiatal lézengett a közönségben. Számtalan oka lehet, hogy a PUF zenéje nem tapadt meg annyira a fiatal korosztályban. Ami egy kicsit aggaszt ezzel kapcsolatban, hogy akkor ki viszi tovább a hagyományt? Végtére is egy 40 éve működő zenekarról van szó, akikben bőven van még spiritusz. De nem akarom ilyen sötét hangulatban befejezni ezt a beszámolót, úgyhogy bizakodva tekintek a jövőbe és azt tanácsolom, rajongó Apukák és Anyukák, tessék Pál Utcai Fiúkat hallgatni a kedves gyermekekkel közösen!