Hétvége van, de a Hajógyári nem pihen: a negyedik nap a Szigeten

Szombat. Minden Szigetek legsikeresebb napja, ekkor fogadja a Hajógyári sziget a legtöbb látogatót, általában ekkor szoktak megdőlni a látogatottsági rekordok, és a legnagyobb neveket is erre a napra teszik
a szervezők. Lássuk, hogy megtartják-e ezt a jó szokásukat 2009 Sziget fesztiválján is?

A szervezők pedig már az elején belecsapnak a lecsóba, hiszen 16:30-tól az Editors alapozza meg a szombatot a fő helyszínen (16:30, Nagyszínpad). Akik esetleg nem vágynak annyira rájuk, nekik ott van a Realistic Crew fél órával később, természetesen nem a nagyszínpadon, hanem a hajó helyszínén (17:00, A38-WAN2 színpad). Ugyanekkor lép fel a hazai rock legsúlyosabb egyéniségével bíró Hollywoodoo, kivételesen nem a rockszinpadon, hanem a közszolgálati rádiónál (17:00, MR2 színpad). Őket a Brains követi, ugyanitt, csak egy órával később (18:00, MR2 színpad).

Még mindig este hat óra, csak most már más a helyszín, a nagyszínpadra térünk rá, hiszen a Klaxons lép fel itt, teljes valójában (18:00, Nagyszínpad). A világzene is képviselteti magát a mai ajánlóban, méghozzá az amerikai Woven Hand és a Muzsikás közös projectével, ami egy megtekintést legalább megér, ha nem többet. Kis ugrással elértünk fél nyolchoz és a Neo fellépéséhez (19:30, A38-WAN2 színpad), hogy azon nyomban haladjunk is tovább az MR2-höz a Péterfy Bori & Love Band koncertre (19:45, MR2 színpad). Itt egy picit el is időzhetünk, de épp csak annyi ideig, hogy a sörünk meg ne melegedjen. Innen a rock színpadra tévedhet az egyszeri szigetelő útja, ahol a Dalriada produkció várja a nagyérdeműt (20:00, MTV Headbangers Ball – Rock színpad).

Ismét nyugodtabb vizekre evezhetünk, ha ellátogatunk a jazz színpadra, ahol 20:20-kor a multikulti Djabe kezd bele programjába (20:20, Budapest Jazz Club). Pont jó alapozás lesz a Színpadon játszó Riddim Colony fergeteges dancehall őrületéhez (21:00, Színpad).

Fél tíz a nagy nevek ideje, ki is tesznek magukért a szervezők: a nagyszínpadon Placebo (21:30, Nagyszínpad) , a világzenein Khaled (21:30, Világzenei nagyszínpad), a pécsi helyszínen pedig nem más, mint a gitárzseni Al Di Meola pengeti majd az eszközt (21:30, meduza – Pécs 2010 színpad). Remélhetőleg hallani is lehet majd a Sziget hangzavarában.

Érdekesnek ígérkezik Andrew J. műsora Harcsa Veronikával és Kaltenecker Zsolttal kiegészülve, bizonyosan vállalható zenei kavalkádot hallhat, aki megtekinti (21:50, Budapest Jazz Club). De aki gyorsabb ütemekre vágyik, annak a Színpadon a helye, Selector Áfonya dj-setjénél (22:30, Színpad). Pici hiphop, még több társadalomkritika érkezik a Ludditák személyében a civilekhez (23:00, Open-Civil sátor), és természetesen nem maradhat el a kötelező táncdalfesztivál-feeling sem, ráadásul nem mások, mint a legendás Korda-házaspár növeli az éjszaka fényét a PestiEst helyszínén (23:00, PestiEst – VOLT terasz). Vajon bemondják az all-int?

2 thoughts on “Hétvége van, de a Hajógyári nem pihen: a negyedik nap a Szigeten

  1. A Crystal Method, Notwist az semmi? Korda meg Brains?!: oket kellene a seggedbe feldugni idiota

  2. erős volt az idei szombat, de ki kell, hogy ábrándítsalak: a headlinerek (azok a bizonyos legnagyobb nevek) mindig utolsó este játszanak :O)

Comments are closed.