Percről Percre a Sziget fesztiválon!

Megnyugtathatunk mindenkit, az idei Sziget sem maradhat a Fesztblog legendás rovata, a Percről percre nélkül! Most is ott vagyunk mindenhol, most is megírunk mindent, amit hallunk, úgyhogy nem maradtok le semmiről, ami a Hajógyári szigeten történik ezekben a napokban. Akkor főleg nem, hogyha követtek minket a Twitteren is!

10:50 A legendás fesztblogos összetartás ékes bizonyítéka, hogy Lam befogad ma éjszakára. Messze a legerősebb nap, Subways, Editors, Klaxons, Manic Street Preachers, Placebo a nagyszínpadon.  

08:25 Meghatározhatatlan nemzetiségű szőke sráccal futok össze a nagyszínpad mellett, aki félhangosan mormogja maga elé a vélhetőleg egy kedves honfitársunktól betanult mantrát, miszeint „a k***a isten büdös f****t”. Almost perfect, nyugtatom meg.  

06:30 Egy svéd, egy török és egy német srác kukákon dobolnak. Többen csatlakoznak hozzájuk, a hangulat a tetőfokára hág, bár a közeli pizzéria pultosa és a szomszéd asztalnál ülő kapatos magyar úriember nemtetszésüknek adnak hangot.  

03:25 Egy részeg német srác nekizuhant a sátramnak és mivel legalább 120 kilót nyomott az istenadta, a régi bajtárs meg is adta magát. Minden ismerős elérhetetlen, irány az éjszaka, amíg nincs szállás.

———————————————————————————————— 

00:20 A szeparéban maga Bobby Gillespie, a Primal Scream énekese bukkant fel. Nem szólítom meg, egyébként is mély beszélgetésbe merült egy csinos sajtós lánnyal. Nagyon sovány.  

14:30 Gumicsizmát hozzatok, most ugyan még nem kell, de a mai időjárás nem kifejezetten hálás. Sár már van, volt egy kis torrential rain (úgy egy órán át zuhogott), de a németek ettől függetlenül vígan frizbiznek, a franciák meg még mindig nem tudnak angolul. Ma Primal Scream, Pendulum és Prodidzsáj, lehet, hogy dagonyában csapatjuk.

12:00 Biztonság ide vagy oda, félelmetes ennyi egyenruhást látni egy helyen. A BRFK sajtótalálkozóján jártunk.

—————————————————————————————————————–

19:00 A Ting Tings nagyon aranyos zenekar.  

16:20 Ma egy kicsit esett, most derült az ég, de a felhők baljósak. Mindjárt kezd a Ting Tings, most kezd beindulni az élet. 

———————————————————————————————– 

13:06 Megjött az első beszámoló a Tankcsapda koncertről!

13:00 Hangosabb lehet a Sziget?

12:45 Gumicsizma nélkül senki se induljon el a Szigetre, újra elkezdett esni az eső.

11:16 Információhalmaz mindenkinek, aki Szigetel.

10:45 Halkul az eső, ellenben a tuc-tuc felerősödött. Nem fogunk mi már aludni.

10:23 Végigsorozott (lökdösött) pár tucat vidám német fesztiválturista a táskájával befelé menet.

09:50 Sátorveréssel próbálkoznak sokan, de nem annyira egyszerű ez sárban.

07:14 Egy videó már fel is került a tegnapi koncertről, íme.

07:01 Esik az eső a Szigeten. Nem jó dolog erre kelni. Iszonyat sár van már most.

—————————————————————————————————————-

00:36 Dalmát pince. Nem értem ezt a helyet, mindenki asztalon táncol, mindenki tompát iszik (ne akard tudni…), és mindenki boldog. Valahogy nem ragad rám a lelkesedésük

23:31 A PestiEst-VOLT teraszon Dj Jeszi teszi (háh!) a rosszabbnál rosszabb zenéket. Az emberek mégis táncolnak rá, hölgyek meglepő módon ruhák nélkül.

22:19 „A rossz kedv menjen a picsába”, nyilatkozott meg alanyi költőnk a színpadon.

22:13 Benne leszünk a koncert dvd-ben! Integetek anyámnak.

21:55 Elfogyott a fröccs, kijöttünk utánpótlásért. Nem tudom, hogy fogunk visszajutni.

21:24 Holtversenyben harmadik vagyok a „ki ismer fel több Tankcsapda dalt” versenyben. Fiatalb bátyám vezet, ötnél tart (tíz dalt játszottal el eddig kb.)

21:02 Legendás tehetségem van abban, hogy bármilyen koncerten oda álljak, ahol közlekednek az emberek. Most öntöttek le sörrel.

20:31 A Sapka pontosan kezd, meg is lepődtünk. Tüzijáték, felhőcukor, ringlispil. Ki kell mondani, jól szól a cucc.

20:13 Dilemma van, nem tudjuk mikor kezdődik a Tankcsapda koncert. Úgyhogy konszenzusos megállapodásra jutottunk: iszunk tovább.

19:25 Hilltop a bázis. Kezdünk berúgni, pedig még csak az első literes fröccsöt isszuk. A színpadon talán a Kowalsky játszik, de nem nagyon pörget be senkit sem.

18:15 Rengetegen vannak a K-hídnál, és a fesztivál területén is. Nyitónapon (akárhogy is hívják) ennyien még nem voltak szerintem.