Sziget fellépők, akiket mindenképp érdemes lesz elcsípni idén

Vészesen közeleg a legjelentősebb hazai fesztivál. A Sziget fellépők már időrendbe sorolva, pontosan tudjuk, hogy ki, mikor és hol fog játszani. Mi pedig sorra vettük azokat az előadókat, akiknek a fellépéseiről nem érdemes lemaradni a 2023-as Szigeten.

sziget fellépők 2023
kép: penzcentrum.hu

Bonobo (UK)

Bonobo, azaz Simon Green, a brit elektronikus zenei producer és DJ, a downtempo és trip-hop műfajokban mozog leginkább, de zenéjében ötvöződnek a jazz, a soul és a hip-hop elemek is. Bonobo egyedi hangzásvilága már a hazai közönséget is többször magával ragadta, legutóbb tavaly novemberben, az Arénában.

📅 csütörtök, aug. 10., 00:30
🎪 FreeDome

Mumford & Sons (UK)

A brit folk-rock zenekar szenvedélyes és érzelmes dalaihoz energikus élő előadások társulnak, melyet legutóbb 5 éve tapasztalhatott meg a Sziget közönsége. A zenekar sok réteget szólít meg, hisz ötvözi a folkot a popot és rockot.

📅 vasárnap, aug. 13., 21:15
🎪 Nagyszínpad

Foals (UK)

Maradva a Szigetországnál és a gitárzenénél, egy újabb nagyszínpados programot ajánlunk. Nemcsak azért, mert tavalyelőttről adós a zenekar a lemondott Sziget miatt, de már 7 éve, hogy legutóbb hazánkba járt a brit indie rock zenekar. Azóta 3 lemezzel jelentkeztek a srácok, sőt, még kis hazánkban is leforgattak egy videóklipet. Plusz egy ok a zenekar mellett, hogy ők jegyzik a My Number indie-himnuszt.

📅 csütörtök, aug. 10. 17:30
🎪 Nagyszínpad

Jamie XX (UK)

Jamie XX brit zenei producer és DJ, a The xx zenekar tagja. Egyedi hangzásában az elektronikus zene, a house és a szintipop elegyedik. Kreatív remixeiről és saját szólóprodukcióiról ismert. Híresebb zenéi közé tartozik a „Loud Places” (ft. Romy), „Gosh” és „I Know There’s Gonna Be (Good Times)„. Jamie XX zenei tehetsége és kifinomultsága éjfélkor rázza majd fel a szitizeneket.

📅 péntek, aug. 11. 00:30
🎪 FreeDome

Moderat (DE)

A berlini elektronikus „supergruppe” is tiszteteletét teszi idén a Szabadság Szigetén. A Gernot Bronsert, Sebastian Szary (Modeselektor) és a Sascha Ring (Apparat) alkotta trió 1 éven belül másodjára ad koncertet Budapesten. Zenéjükben a techno, az EDM és az experimentális hangzások találkoznak, ezek élő elegyedése pedig garantáltan egy felejthetetlen élményt nyújt.

A tavalyi Budapest Parkban tartott Moderat koncerten amúgy mi is ott voltunk.

📅 szombat, aug. 12. 00:30
🎪 FreeDome

Jeff Mills (US)

Az elektronikus zene egy igazi legendája rengeti meg a Colosseum falait. Az amerikai producer és techno DJ legutóbb 5 éve járt hazánkban, akkor a Margitszigeten adott orkesztrális koncertet. Jeff Mills precíz mixelése és technikai kifinomultsága révén izgalmas és energikus szettje világszerte megmozgatják a közönséget. A HYPERSPACE jóváltából ez most sem lesz másképp a Szigeten.

📅 szombat, aug. 12. 03:00
🎪 TicketSwap Colosseum

M83 (FR)

Anthony Gonzalez nevével fémjelzett M83 atmoszférikus és nosztalgikus utazását legutóbb a 2016-os Szigeten tapasztalhatta meg a hazai publikum. Az ikonikussá vált Hurry Up, We’re Dreaming című albuma mellé, melyen többek közt a Midnight City című slágere is található, 3 további érkezett az eltelt időben, melyek közül a legfrisebb (idei) termés a Fantasy. A dream pop, az elektronikus és synthpop/synthwave zenék szerelmeseinek kötelező a részvétel.

📅 vasárnap, aug. 13. 20:45
🎪 FreeDome


Sziget jegyek

Sziget diákjegy

Sziget 2023 fellépők