Közepesen (?) ismert zenekar teltházas koncertje az Akváriumban – TV Girl beszámoló

Első európai turnéjára indult az első látásra kevesek számára ismerősnek tűnő TV Girl. Az állomások közt Budapest is szerepelt és egy hónappal a koncert előtt már ki kellett tenni a „megtelt” táblát. Sokáig csak kerestem a miérteket, de kedd este minden értelmet nyert.

kép: TV Girl Instagram

2 éve lehetett, amikor egyik ismerősöm mutatta az akkor még „csupán” százezrek által hallgatott TV Girl-t. A Cigarettes out the Window című számuk kifejezetten tetszett és ezt elraktározva jutottunk el márciusra, amikor az Akvárium oldalán láttam, hogy a zenekar fellép náluk. Merész húzásnak gondoltam, mert ritkán esik meg, hogy egy itthon kevésbé ismert, hangzásában nem kifejezetten szokványos zenekar Magyarországot is útba ejti európai turnéja során. 

Ám mindent felülírt, amikor október közepén elfogyott az összes jegy.

A koncert időzítése majdnemhogy tökéletes volt. Személy szerint nagyon szeretem a hétköznap esti koncerteket. Van egy olyan különleges hangulatuk, amikhez a TV Girl zenéje nagyon jól illeszkedik.  Így kiváncsian és nem utolsó sorban, a timeline hiányában indultunk meg a Deák tér felé. 

Utóbbinak is köszönhetően épphogy beértünk az előzenekar, Danz CM végére. A KisHall ekkorra már teljesen tele volt, nem igazán lehetett sorok közt mozogni. Megjelent a zenekar fénylő logója, mint színpadi elem, majd kb. 20 perc elteltével elkezdődött a koncert.

Nem sokáig cécózott a zenekar, egészen korán eljátszották a Louise-t, amit rögtön a kedvenc számom, a Cigarettes out the Window követett. Egészen korán kitűnt, hogy a közönség 75%-át tinilányok alkotják, akik majdnem minden dal kezdeténél ujjongtak, videóztak, majd énekelték a dalok szövegeit. Ekkor már kezdtem kapizsgálni a sold out mibenlétét. 

Mindenesetre, robogtunk tovább, a Birds Dont Sing-gel már a francia riviéra hangulata elevenedett meg kaliforniai köntösben. Ekkorra már a zenekar is jobban fel volt ocsúdva: a magas zakós srác (a frontember) két zene közt üveg rozéból iszogatott és poénkodott, sztorizgatott folyamatosan a közönségnek.

Ezután eljátszották az olyan ismertebb dalokat is, mint a The Blonde, Hate Yourself, a Safeword, illetve a két közönségkedvencet, a Not Allowed-ot és a Lovers Rock-ot. Majd a koncert végén húztak egy váratlant és Brad (zakós frontember) félmeztelenre vetkőzött. 

A zenekar népszerűségét legalább annyira nehéz megállapítani, mint a zenei stílusát

A TV Girl egy furcsa zenekar, effelől semmi kétség. A zenéjükben fellelhető indie, jazz, hip-hop, pop fúziója élőben is kellemes elegyet alkotott. Bár énekben nem túl izgalmas a zenekar, a dallamokkal és a szövegekkel mindent kárpótolnak.

Feltételezem, hogy a TikTokról érkező fiatal lányokat (az egyik koncert közbeni sztoriból kiderült, hogy a TV Girl-t ott kapták fel) is utóbbi kettő foghatta meg. Bár mégcsak huszas éveim közepén járok, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a legidősebbek táborát erősítettem a koncerten.

Ami kevésbé lehet meglepő azok után, hogy alábecsültem a zenekar kedveltségét, ugyanis nem használom a platformot. Az viszont látszik, hogy egyre fontosabb szerepet tölt be a zeneiparban és a koncert közben gondolkodtam el, hogy ha nincs a TikTok, vajon hallom-e a közeljövőben játszani a zenekart Budapesten..