Pénztárcabarát fesztiválok a szomszédban – Pohoda Festival (2.rész)

Igaz, nemrégen kezdődött el még csak a tavasz, de mi már egyre közelebb érezzük a nyarat és vele együtt a fesztiválok hívó szavát. Ennek apropóján folytatjuk cikksorozatunkat és a közeli helyek kedvező árú fesztiváljai közül most a Pohoda-t vessézük ki.

forrás: pohodafestival.sk

Szlovákia legnagyobb fesztiválja 1997-es kezdése óta sok mindent megélt, míg a térség egyik legkiemelkedőbb és legnevesebb rendezvényévé vált. A Kárpátok által körülölelt fesztiválnak otthont adó Trencsén városa immáron 23-ik alkalommal látja vendégül a több mint 25 országból érkező látogatóit (egykor még katonai) repülőterén.

forrás: pohodafestial.sk

A 30.000 fő befogadására képes Pohoda hozzáállása sem mindennapi. Ha három dolgot kellene kiemelnünk, az egyik mindenképpen a környezettudatosság (, melyet nemzetközi díjakkal is elismertek már), illetve a látogatók egyenlő bánásmódban való részesítése, ugyanis nincs VIP-szektor a fesztiválon.

forrás: pohodafestial.sk

A harmadik pedig a rendkívül sokszínű lineup, amely minden évben rejteget legalább egy olyan húzónevet, aki a régiót egyedül ekkor és egyedül északi szomszédunk által látogatja meg. A teljesség igénye nélkül néhányan, akik az elmúlt években tiszteletüket tették: Björk, The Chemical Brothers, Nick Cave and the Bad Seeds, Solange, Ziggy Marley, St Vincent, The XX, Tame Impala, Pixies, Moby, M.I.A., Sigur Rós, PJ Harvey, Manu Chao, alt-J, Disclosure, Two Door Cinema Club, Slowdive, Die Antwoord vagy éppen a The Prodigy.

Érdekességképp, nemcsak nemzetközi, hanem magyar fellépők is megfordultak már Trencsénben szép számmal. Így például a Ghymes együttes, az Akkezdet Phiai, a Parno Graszt, a Besh o droM, Zagar Kvartet, a Brains, Az Idő Urai és az Anima Sound System.

forrás: pohodafestial.sk

Ami pedig az idei felhozatalt illeti, eddig nem lehet okunk a panaszra. Velünk lesz az Oasis frontembere és énekese, Liam Gallagher. Nemrég a Müpa által is bejelentett, Charlotte Gainsbourg. Az új albummal érkező fenomén (egyik személyes kedvencem), Mac DeMarco. Az idei BRIT Awards-on két díjat is bezsebelő brit zenekar, a The 1975. A tavaly megjelent albumával többek közt a Sziget Nagyszínpadát is megjárt svéd énekesnő, Lykke Li. A philadelphiai jazz-hiphop zenekar, a The Roots. Jelen állás szerint rajtuk kívül köszönthetjük még Mura Masa-t, Skepta-t, Michael Kiwanuka-t, Sofi Tukker-t, Dimension-t, Lola Marsh-t és még sok más előadót a fellépők soraiban.

forrás: Stereogum

Persze, mindez szép és jó, de milyen mélyre kell nyúlni mindehhez?! Amennyiben ez az egyetlen tényező, ami gátat szabna a kilátogatáshoz, szeretnénk megnyugtatni a kedves olvasót, a legjobb helyen jár, ugyanis Európa egyik legkedvezőbb árú fesztiváljáról van szó. A 3 napos bérlet 99 euró, ami átszámítva cirka 31.000 magyar forintnak felel meg. Emelett van gyerekjegy 40 eurért, illetve ifjúsági jegy is 80 euróért.


Pohoda Festival

Hol? Szlovákia, Trencsén, Repülőtér, 
Mikor? Július 11. – 13.
Mennyiért? 99 euró/31.000 forint
Kikkel? Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975, The Roots, Charlotte Gainsbourg, Mac DeMarco, Michael Kiwanuka, Mura Masa, Skepta, Dimension, Lola Marsh, Sofi Tukker, Viagra Boys, stb…

Jegyvásárlás, kemping
Weboldal
Facebook-esemény

2 thoughts on “Pénztárcabarát fesztiválok a szomszédban – Pohoda Festival (2.rész)

Comments are closed.