Thirty Seconds To Mars @ Wiener Stadthalle

Kedden este Bécsben jártunk, Thirty Seconds To Mars koncerten. 2017. október 6-án jelentette be a banda a 2018-as európai turnéját, Monolith Tour néven. Az akkor beharangozott állomások között nem szerepelt Magyarország, így sok magyar rajongó tervezte a bécsi koncertre való kiutazást.

30STM
30STM

Április 6-án jelent meg új, ötödik stúdióalbumuk America címmel. Már ideje volt, hiszen az előző lemezük óta közel 5 év telt el. Bár érthető ez a sokévnyi kihagyás Jared Leto énekes/színész filmszerepei miatt (Öngyilkos Osztag, Szárnyas Fejvadász 2049, The Outsider). A fanok vegyes érzésekkel fogadták az új albumot. Sajnos a Mars is kicsit stílust váltott, ahogy az elmúlt években nagyon sok együttes. A korábbi rockhoz képest, inkább pop és kissé elektronikus hangzás jellemzi ezt a lemezt. A magyar rajongói csoportokban szinte csak negatív kommenteket lehetett olvasni az új dalokkal kapcsolatban, viszont a YouTube-on a külföldi rajongók többsége szereti az új számaikat.

Az európai turnéjuk elején az együttes posztolta a Twitteren, hogy Tomonak (gitáros) egy időre haza kellett utaznia személyes okokból, így a Leto fivérek nélküle folytatják tovább a koncertezést. Ilyen előzmények után kíváncsian vágtunk bele a bécsi utazásba. Az eseményt a Wiener Stadthalle-ban rendezték, ahova több mint 12.000-en érkeztek.  Egyébként majdnem teltházas volt a terem.

Mindenki várta, hogy ki lesz az előzenekar. 19:30-ra kis is volt írva Jamie Reed, akiről végülis kiderült, hogy csak egy DJ. Egész jó zenéket játszott egy órán keresztül, szerintem megalapozta a hangulatot az estére.

20:50-kor következett a Thirty Seconds To Mars. Egy hosszú Intro után az Up In The Air-el kezdtek. Az új albumról összesen 4 dalt játszottak. Közben osztogattak a közönségnek az új CD-jükből. Hallhattunk egy Rihanna covert is, méghozzá a Stay-t. Jared Leto énekes hozta a szokásos formáját, még mindig hihetlen energia van benne. Ami kicsit hiányzott, kimaradt a szokásos akusztikus rész. Visszataps után előadták még a Walk on Water-t és az egyik legsikeresebb dalukat, a Closer to the Edge-t. A közönség között volt néhány szerencsés, akiket felhívott az énekes a színpadra. Összesen 16 dalt hallhattunk tőlük a közel másfél órás műsor alatt. A koncert látványban sokat változott az előző évekhez képest. A megszokott díszlet helyett, ami egy óriás triad jel volt, most egy 5 oldalú led fal volt a színpad körül és még ilyenen is álltak. Ezek a led panelek egyszer felettük voltak, majd döntötték jobbra, balra, fel és le. Sokkal látványosabb volt, mint az eddigiek. 22:35-kor ért véget az este.

30STM
30STM

A bandát legközelebb augusztus 23-án láthatjuk majd a Strand Fesztiválon, Zamárdiban.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Bárcsak minden ilyen egyszerűen menne! – Frank Turner koncertk... Frank Turner még életében nem adott rossz koncertet. Miért éppen Budapesten kezdte volna el? Bárcsak minden ilyen egyszerűen menne! Ősszel az A38 bejelenti, hogy Frank Turner Budapestre jön. Ennek az ember megörül, mert nagyon szereti a ze...
Ez az élet, Babolcsai néni! tartottam az egésztől, aggódtam előre, hogy mi lesz, de a szívem kivitt a Parkba aug. 19-én a P.Mobil koncertre. féltem az öregedő Schustertől, hogy elviszi a koncertet egy olyan irányba, egy olyan erősen magyarkodós irányba, amitől én erősen idegenk...
Jön a kaszás! – Children Of Bodom @ PeCsa Minden gyermek életében eljön a pillanat, amikor szakít anyja Charlie (vagy Omega, LGT, Bikini, kinek mit hallgattak a szülei) lemezeivel és elkezdi a saját ízlését, önmagát keresni. Ebbe persze beletartozik a kísérletezgetés is, a szolidabb  érzelgő...