4+1 elektronikus zenei koncert tavasszal Budapesten

A pesti éjszakai élet tavasszal is él, sőt, mondhatni kivirágzik és egyfajta felkészülést nyújt a nyári fesztiválszezonra. Az elektronikus zene területeiről gyűjtöttünk össze olyan előadókat, akik jól megtáncoltatják majd a népet a főváros különböző helyszínein. Nézzük hát, mit is rejt az a bizonyos baszatáska

blrza
fotó: Bladerunnaz

1.Tender – Dürer Kert

Mielőtt bárki azt hinné, hogy félregépelés történt és a híres társkereső applikációra gondoltunk volna, leszögezném, hogy nem, nem lesz Tinder-party a Dürerben. Helyette egy brit elektro-pop duó fog fellépni, akiknek híre még nem járta be hazánkat, de külföldön már szép számban jegyzik őket. Első és egyben legújabb albumuk, a Modern Addiction az érzelmektől való túlfűtöttség mellett magáénak tudhat több millió kattintást is, ami megnyitotta előttük Európa fővárosainak klubajtajait.
Ezúttal az Ajtósi Dürer sorra látogatnak, hogy egy élőzenés koncerttel búcsúztassák az áprilist.

2.Emperor – Corvin Club

Hogyha már szóba került a hónap búcsúztatás, mindenképp meg kell említeni a brit Emperor Corvin-os darálását, ami csakúgy mint a fent említett koncert, április 30-án lesz megtartva. Érdemes lesz tehát ide is kijönni, már csak azért is, mert az azt követő nap május 1., ünnepnap. Úgy igazán, 2016 óta jegyzik őt a drum and bass szcéna élbolyában, ugyanis ekkor jelent meg debütáló lemeze, a Dispositions. A Critical kiadó által gondozott előadó legutóbb júliusban járt nálunk, akkor a Balaton Sound-on pörgette a korongokat. Ahogy akkor, most is a Bladerunnaz szervezésében valósul meg a buli. Továbbá, az est névsorát erősíti még az úgyszintén brit Halogenix, a hazai neuro nagykirálya, Jade, továbbá MVRK, SiN és Incident is.

  • Helyszín: Corvin Club
  • Időpont: április 30., 23:30
  • Facebook esemény
  • Jegyvásárlás: DRK (Aréna, WestEnd, Andrássy), 2500.-/3000.-
  1. Bonobo – Budapest Park

Túlzás nélkül állítható, hogy az idei Park-os programok egyik legizgalmasabb és (nemcsak általam) legjobban várt eseménye a május 25-i TELJES ZENEKAROS Bonobo koncert. Az electronica zsenijének sikeralbuma, a Migration, bár „csak” Grammy-jelölésig jutott, ám a közönség tetszését és a kritikusok elismerését rendre elnyerte. Az előbb említett album már a hatodik (!) volt Simon Green életművében, mellyel most turnéra indult és bejárja vele egész Európát, beleértve Budapestet is. Visszatérő vendég ő is, hisz 2013 szeptember 20-án már fellépett a Millenárison, akkor teltház előtt, és nagyon úgy fest, hogy ez most sem lesz másként.

  1. Mefjus – Akvárium

Több közös vonás van a kettővel korábban említett Emperor és a szóban forgó Mefjus között, mint azt hinnénk. Az első és legfontosabb, hogy mindketten DnB-t gyártanak, második, hogy közös a kiadójuk, ebből következik, hogy sokszor dolgoztak már együtt és végül, hogy a Bladerunnaz tavaszi ’neurobérlet’-ének megvásárlásával (a király fesztiválkarszalag mellett) mindkettőjük bulijára elmehetsz.

Április 26-án megjelenő albumának, a Manifest bemutatásának apropóján látogat el hozzánk ismét az osztrák törtütemek királya. Szeptemberben Phace-szel közösen megjelentetett EP-jük, után rövid időn belül ez már második nagyobb hanganyaga lesz Mefjusnak, ami igencsak azt sejteti, hogy a májusi összeröffenésre tartogat egy-két újdonságot, amin Maksim MC vendégszereplése és a magyar neuro színe-javának egy része (Dub Personal, Phazer, Cybershot és Mindscape) csak emelni fognak.

+1 Timmy Trumpet – RIO XXL

Óriási meglepetésre, fél év kihagyás után visszatér a hungarikum, Timmy Trumpet! Az ausztrál világsztárt szerintem senkinek nem kell bemutatni. Havi 3.5 milliós hallgatótábora illetve slágerei mint például, a Punjabi, a Toca, az Oracle vagy éppen a Freaks mind-mind több milliós nézettséggel rendelkeznek. A trombita virtuóz gyakorlatilag már mindenhol fellépett; a Balaton Sound-tól kezdve, a Chernelházadamonyai Hurkatöltőfesztiválon és a Tomorrowlanden át egészen Debrecenig. Most a fővárosi RIO XXL-ben borítja meg a népet többek közt Chris Lawyer, Purebeat, Bricklake, Yamina, Willcox és még sok hazai lemezlovas társaságában.

One thought on “4+1 elektronikus zenei koncert tavasszal Budapesten

Comments are closed.