Rockmaraton 2018 – az első külföldi nevek!

Ebben az esős-ködös októberi időben csak még inkább sóvárgunk az eljövendő fesztiválszezon után, a Rockmaraton szervezői pedig azonnal reagáltak az érzékenységünkre: júliusban már biztosan ott lesz Dunaújvárosban a Cannibal Corpse, a Powerwolf és a GBH!


A Cannibal Corpse három év után, friss albummal tér vissza a magyar földre. A floridai death metal színtér ikonikus zenekara meglehetősen nagy tartományban értelmezi a művészi szabadságot, ezért pályafutásukat botrányok és cenzúrázások sorozata kíséri. A csapat slasher horrorokból, sorozatgyilkosok tetteiből és a napi híradóból inspirálódva próbálja elénk tárni a fiktív és valóságos erőszak természetét, dalszövegeik és albumborítóik nagy része pedig messze több, mint zavarbaejtő. De mint tudjuk, a negatív reklám is reklám, a folyamatos tabudöntögetés pedig a death metal kereskedelmileg (is) legsikeresebb előadójává tette a bandát – már ahol nem kerültek tiltólistára a lemezeik. Hazánkban ezidáig semmilyen cenzúra nem érte a zenekart, így jövő júliusban vágatlan műsorral borzaszthatják el a Rockmaraton közönségét.

Cannibal Corpse – Code of the Slashers (a 2018-as Red Before Black albumról)

Cannibal Corpse „Code of the Slashers” (OFFICIAL VIDEO)

Order at: http://www.metalblade.com/cannibalcorpse Cannibal Corpse „Code of the Slashers” from the album „Red Before Black.” Director Zev Deans comments: „After crawling through abandoned buildings, crashing our van into a tree in the middle of a scene, witnessing a real stabbing and drenching ourselves in fake blood in a derelict park at 5am, we can safely say this was a proper introduction to the slasher genre for Panorama Programming.

A Powerwolf az elmúlt években mindenhova betört, ahol a power metalnak piaca van, a Rockmaratonon sem először vendégek. A német banda – nevéhez méltóan – dalait farkasok, vámpírok és egyéb okkult középkori tematika vázára építi; pörgős, slágeres riffjeit pedig templomi orgonával díszítették fel. Zenéjükre bármilyen állapotban könnyű ráhangolódni, koncertjeik többsége pedig külsőségekben bővelkedő, piróban úszó show – vagyis aki ezidáig egy fesztiválon sem botlott beléjük, jövőre tilos kihagynia!

Powerwolf – Army of the Night (a 2015-ös Blessed & Possessed albumról)

POWERWOLF – Army Of The Night (Official Video) | Napalm Records

Pre-order „Blessed & Possessed” now: http://www.powerwolf.napalmrecords.com Amazon: http://smarturl.it/BlessedPossessedAmzn Download on iTunes: http://smarturl.it/BlessedPossessedDL Release date: July 17th After their critically acclaimed number 1-CHART-album „Preachers of the night” POWERWOLF are back with their the new masterpiece „Blessed & possessed”. The density of hits and anthems on their sixth epic is nearly unchristianly – firing hit after hit.

Punkbandából sosem elég a Rockmaraton közönségének: 2018-ban egy visszajáró vendég, a (Charged) GBH koncertjén tombolhatnak a színeshajúak. A jövőre 40 éves brit banda vasszigorral tartja magát a ’80-as évek UK-punkjának hagyományaihoz, idén pedig hosszú évek után, új lemezzel is előrukkolnak. Nem is kérdés, hogy a nyár egyik legvadabb buliját adják majd a Szalki-szigeten!

GBH – Momentum (a 2017-es Momentum albumról)

GBH – „Momentum”

„Momentum” by GBH from the album ‘Momentum,’ available November 17th Pre-order at http://gbhuk.com/ Official Site: http://gbhuk.com/ Facebook: https://www.facebook.com/GBH.official/ Twitter: https://twitter.com/gbhuk

A headlinerek mellett 10 magyar zenekar is előkerült a szervezők kalapjából, a program pedig ígéret szerint az elkövetkezendő hónapokban folyamatosan bővül majd. A fesztivál július 9-14. között, a dunaújvárosi Szalki-szigeten kerül megrendezésre. Early bird bérletek november 6-ig 13990 Ft-ért rendelhetőek a Ticketportal és a TIXA felületén. További infókért kövessétek a fesztivál hivatalos fb-oldalát!