B.my.Lake ajánló – 2. rész – Hétvégére!  

Augusztus utolsó hétvégéje? Balaton?  Akkor B.my.Lake!
Már két napja dübörög a techno Zamárdiban, de aki eddig még nem tette meg, érdemes csatlakozni, ugyanis pénteken és szombaton érkeznek  a legnagyobb nevek a fesztiválra!

2016
B.My.Lake 2016

Péntek

A pénteki napot egy feltörekvő titán, Fabio Florido nyitja a B színpadon, aki tech-house-ból és techno-ból kevert magának egy olyan egyedi hangzást az elmúlt években,  amire 2012-es ibizai kirándulása után Richie Hawtin is felfigyelt és segítette az olasz srác azóta is tartó felemelkedését.

A My stage-en  este tíztől láthatjuk a 2009-ben visszavonult Wighnomy Brothers egyik agytrösztjét, Robag Wruhmét. A duó felbomlása után a magyar felmenőkkel is rendelkező dj saját útját kezdte járni és erősen a minimal techno felé vette az irányt. Valószínűleg mi is ebből kaphatunk majd egy súlyos kis ízelítőt az este folyamán.

Éjféltől pedig érkezik minden techno fesztivál első soros headlinere, az európai techno egyik ősatyja,      Sven Vath! Hihetetlen, hogy a mára már 53 éves német úriember mennyit adott az elmúlt évtizedekben az elektronikus zenének, mennyi fiatalt inspirált és tett követőjévé világszerte!
A hazánkban is sokszor megfordult művészt újra látni és hallani mindig egy ünnep, most sem lesz ez másképp!

És ha felocsúdtunk a nagy öreg okozta ámulatból, máris érkezik a pult mögé az új hullámos underground elektronikus zenei szcéna egyik legjobban megbecsült figurája, Solomun!  Elképesztően változatos zenékkel operál, és olyan varázslatos hangulatot teremt mindig, ami már a védjegyévé vált. Nála sem könnyű felsorolni, milyen díjakat zsebelt be már a bosnyák származású dj, de elég biztosíték annak, aki még nem ismerné, hogy ha számtalan média által, többszörösen az év Deep house dj-jének választanak valakit, az biztosan nem a véletlen műve.
Nagyon várjuk!

Szombat

Ha erősen belehúzna valaki a partizásba, akkor a szombatot az egykori keceli srácokkal, a Badgirls-szel kezdheti, vagy akár folytathatja péntekről, kinek hogy tetszik.  James Cole,Pat Duff, Shabam biztosan remek kis after partit fog kerekíteni!

Szombat este talán az egész fesztivál legkülönlegesebb előadása következik, amikor élőben lép fel Jan Blomqvist 4 tagú zenekarával  a My színpadon.  Gyönyörűen elfolyó hangok, úszás az elektronika mélyvízében, utazás deep house-ban, vokálokkal tűzdelt elektro-ban. Fincsiség!

Na de még mielőtt azt hinnénk, hogy innentől ez már csak egy laza levezető nap lesz, érkezik a B stage-re egy újabb legenda, az elképesztő mixelési technikájáról is ismert Ben Sims, aki olyan tempójú technót tol az arcunkba, hogy azt még másnap is megemlegetjük!

A szombati napot végül a jelenkori techno színtér talán legjelentősebb alakja zárja.
Ben Klock 2004 óta a berlini Berghain klub rezidense, minimalista techno szettjeit mesterien szövi a már-már kísérleti jellegű darabok és a könnyebben fogyasztható elektronika fonalaiból, ami így a sokat próbált techno harcosok és az új generáció füleiben és lábaiban is célt ér.

B.My.Lake Fesztivál
2017.08.23-26.
Zamárdi
Facebook event, jegyvásárlás