Koncertek, amiket ne hagyj ki az idei VOLT-on!

Veretesnek ígérkezik a 25. VOLT Fesztivál programja, bizony könnyű ám ennyi fellépő között elveszni. A díszes magyar felhozatalon kívül neves külföldi zenészes is érkeznek a Lővér Kempingbe – ebben segítünk kicsit eligazodni nektek, hogy mit lenne kár kihagyni idén a VOLT-on. Lássuk hát!

volt
Sopron

A 2015-ös frenetikus Sziget End Show és későbbi Soundos bulija után idén Martin Garrix a VOLT-ot fogja darabokra szedni. A fiatal, hihetetlenül tehetséges holland EDM dj Animals című számával robbant be a köztudatba, azóta megállíthatatlan. Több ezer teltházas fellépésen van túl, a dj világ legnagyobb neveivel dolgozik együtt, folyamatosan önti magából a jobbnál jobb mixeket és számokat.

Mikor? június 29., csütörtök 0:10
Hol? Nagyszínpad

Hogy hagyhatnánk ki ebből a listából az idén először hazánkba látogató Linkin Park-ot? Kicsit hasonló a helyzet, mint pár évvel ezelőtt az Arctic Monkeys esetében, hiszen most is külön napot kapott Sopronban egy külföldi sztárfellépő, amely napra egy picit magasabbak a jegyárak is. A jegyárak mellett így az elvárások is feljebb kúsznak, reméljük ez a koncert nem lesz annyira megosztó, mint pár évvel ezelőtt a majmok első magyarországi fellépése.

Mikor? június 27., szerda 21:00
Hol? Nagyszínpad

A mostanában a hazai rádiókáltal agyon játszott Years and Years slágereit is hallhatjuk majd a Lővér Kempingben júlnius legvégén. Lehet, hogy a banda neve nem sokat mond mindenkinek, de az alábbi videóra kattintva biztos beugrik, hogy „ezt már valahol hallottam!” Akkor pedig miért ne lehetne egyet bulizni is rá, főleg ha jók is a srácok?

Mikor? június 29., csütörtök 22:40
Hol? OTP Junior Színpad

Legyen elég annyi, hogy 2013-ban ilyeneket írtunk egy Park-os Paramore koncertről:

A legjobb pillanataiban a Paramore képes elfeledtetni mindenkivel, legyen Slayer fan metálisten, bőgatyás AKPH követő vagy éppen Beck Zoli-tetkós BTK-s, hogy milyen koncerten van éppen. Mert olyankor megy a lábrázás meg a vigyorgás. De sajnos voltak üresjáratok bőven. A zenekarnak egyszerűen nem állnak jól az lassú dalok (kivéve a koncert nyitó, jópofa, ukulelés Moving On), az önmagával duettező énekesnő című produkciót meghagyhatnák Rihannának, illetve a két dal közötti szöveget is vissza lehetne fogni. Tudjuk ám mi, hogy mi vagyunk a legjobb közönség, és hogy sokat kellett várnunk a koncertre, és persze, szívesen a sok éves rajongást, de inkább tessék minket megtáncoltatni! Itt sokszor több percig magyarázott az énekesnő, sokszor a színpad szélén ülve, térdelve, valószínűleg ennek oka inkább a feszített tempójú turnézás, illetve, hogy nem egész 24 órája még a NovaRockon tomboltak a srácok, mint a felebaráti szeretet.

Mikor? június 30., péntek 21:00
Hol? Nagyszínpad

Be kell-e bárkinek is mutatni a kultikus (elnézést) The Cult zenekart? Több, mint 30 éves pályafutásuk során már többször eljutottak hazánkba, ezúttal a soproni VOLT-ra érkeznek majd az öregek. Ami évekkel ezelőtt Slash volt, vagy korábban a Motörhead, az idén a The Cult a VOLT közönségének: vagyis a rockzenei headliner. Ennek persze örülni kell (mármint annak, hogy ilyenek még vannak egyáltalán), szóval nézzük csak meg őket a fesztivál utolsó napján!

Mikor? július 1., szombat 18:10
Hol? Nagyszínpad

További részletek és infók: www.volt.hu