„összeér az éjszakában látomás és valóság” – Esti Kornél akusztik a hajón

Augusztus 4-én az Esti Kornél elringat Titeket az A38 fedélzetén. Sőt, nem csak ringat, de andalít, megérint, suttog, kiabál és megmozgat, ugyanis újra elhozzák akusztikus műsorukat. Az idén 10 éves zenekar eddig négy nagylemezzel büszkélkedhet, megjárták a Sziget nagyszínpadát, elnevezték egyik dalukról a Fishing On Orfű nagyszínpadát és széltében-hosszában bejárták az országot.

Az eredetileg csak mezőtúri tagokból álló formáció megjárt tehetségkutatókat is, átestek tagcseréken és székhelyüket Budapestre helyezték, közben pedig szinte töretlen következetességgel hozták és hozzák azt a sűrű, intenzív gitárzenét és érzékletes, sötét szövegvilágot, amivel anno indítottak. Zenéjük természetéből és feszes energiáikból adódóan így hát viszonylag ritkán mutatják be a dalaikat akusztikus hangszereléssel. Legutóbb tavaly tavasszal hallhattuk őket ebben a formában az Átrium Filmszínházszínpadán, ami hatalmas siker volt, így az idén megjelent negyedik nagylemez (Éjszaka van) dalait is szeretnék egy ilyen intimebb környezetben megszólaltatni.

A fő dalszerző, frontember, Lázár Domokos szerint:

Ha idén az új lemez összerakását és megjelenését tekintjük a legkomolyabb „Esti Kornél-történésnek”, akkor tavaly minden bizonnyal az Átrium Filmszínházban megtartott akusztikus koncertünk kapta volna ezt a címet. Nagyon a szívünkhöz nőtt akkor ez a műsor és azóta nagyon szeretjük időnként elővenni, bővíteni, faragni rajta: a saját határainkat próbálgatjuk, újraértelmezzük a dalainkat és ez marha izgalmas mindannyiunk számára. Egyszerűen nagyon jó néha kicsit lelassítani és nyugisabb, csendesebb környezetbe ültetni az egyébként eléggé zajos és sűrűn hangszerelt dalainkat. Ez a Tetőteraszos akusztik pedig azért lesz különösen izgi, mert már az új lemez dalaiból is válogattunk a műsorba, így jó néhány dal először lesz hallható „csendesülősen”.

Esti Kornél akusztik
2016. augusztus 4., 20:00
A38 hajó
Event: https://www.facebook.com/events/505146836349798/