Minden műfaj megkapja a magáét – FEZEN bejelentés

Az idei FEZEN-re valóban érdemes a betétes bakancs mellett táncos cipőkkel is készülni, hiszen a lazább műfajoknak helyet adó tematikus nagyszínpadra most olyan fellépők érkeztek, mint a Faithless, az Infected Mushroom, a Milky Chance és a Maxi Jazz & The E-Type Boyz. Ezen a helyszínen lép majd fel a korábban bejelentett Dub Fx és Nouvelle Vague is, de természetesen a hazai élvonal is képviselteti magát Fehérváron. Hogy a metálosok se szomorkodjanak, ők megkapták az Anthrax-ot.

Húsz színpadon töltött évvel és több mint 15 millió lemezzel a háta mögött nem szorul bemutatásra a Faithless. Az elektronikus zene brit követeinek bulijain teljes egyetértésben borul egymás nyakába a fiatal tini és a hatvanas pár – zenéjük mindenkire hatással van. Ezt a varázslatot most a fehérvári közönség is megismerheti augusztus 6-án, a FEZEN Fesztiválon.

Faithless – Insomnia

Music video by Faithless performing Insomnia. (c) 1996 SONY BMG MUSIC ENTERTAINMENT (UK) Limited

Éppen egy évvel fiatalabb a Faithlessnél, a két izraeli pszichedelikus trance legenda alkotta formáció, az Infected Mushroom. Igazi kísérletező, műfajformáló alakulat az övék. A világ legmeghatározóbb dj magazinja, a brit DJ Mag kétszer is a Top 10 dj-k közé választotta Erez Eisen és Amit Duvdevani duóját, és persze a szakmai elismerés mellett a közönség rajongása is vitathatatlan. Augusztus 3-án a FEZEN egyik felét is hatalmas tánctérré varászolják.

230 millió (és még 300 ezer) – ennyi a nézettsége youtube-on jelenleg a Milky Chance bemutatkozó dalának. A három éve berobbant német folk duó előbb Európát, majd az egész világot meghódította. Folkos, reggaes, popos dalaik a hallójáratokon keresztül pillanatokon belül érik el a szíveket, és nem eresztenek. Hangulatos, lazulós dalaikat augusztus 5-én hozzák Fehérvárra.

Kéztenger #bodysurf #rockandroll #FEZEN2016 #festivalmood

27 Likes, 1 Comments – FEZEN Official (@fezenfest) on Instagram: „Kéztenger #bodysurf #rockandroll #FEZEN2016 #festivalmood”

Maxi Jazz, a Faithless agyonünnepelt buddhista rappere nem szeret leragadni egy műfajnál. Így az elektronikus zene csúcsáról egy gitárközpontú zenekarba vetette magát, és elindította a Maxi Jazz & The E-Type Boyz formációt. Hiphopból, bluesból és még tucatnyi műfajból szőtt zenéjüket, valamint  Maxi Jazz elgondolkodtató szövegeit augusztus 5-én hallhatjuk a FEZEN-en.

ANTHRAX – The Devil You Know (OFFICIAL VIDEO)

Official Video for The Devil You Know by Anthrax SUBSCRIBE to Anthrax: http://bit.ly/subs-Antrx-yt From Worship Music 2012

A thrash-metal legfontosabb négy zenekara között tartják számon az idén már 35. évét ünneplő Anthraxet. De a zenekar nem nosztalgikus visszatekintéssel ünnepel, a rock and rollhoz jobban illő formát választottak: új lemezt adtak ki, és turnéra indulnak. A február végén megjelent, For All The Kings címre keresztelt stúdióalbum dalai mellett, a 35 év kihagyhatatlan metalslágereit is elhozza Székesfehérvárra az Anthrax.

A terület is változik, nem költözik el a fesztivál a MÁV-pályáról, de a bővíthetőség miatt, helyet cserél a kemping és a fesztiválterület. A kempingezők, az éppen amerikaifoci-pályává alakuló területen kapnak helyet, a két nagyszínpad pedig az Új Váralja sor túloldalán kerül felépítésre. A szabadtéri nagyszínpadok mellett egy magyar előadókkal feltöltött sátras helyszín is színesíti a kínálatot, és természetesen idén is üzemelnek a FEZEN klub színpadai.

További infó még, hogy egy-két héten belül lesz végleges a program, még folyamatban van néhány külföldi tárgyalás, de minden kétséget kizáróan már így is impozáns a FEZEN idei listája.