Dub FX és a Nouvelle Vague is érkezik Fehérvárra

Két nagyszínpad, még több világsztár, még több stílus, még több élőzene: új headlinereket jelentett be a székesfehérvári FEZEN Fesztivál.

Mint azt korábban hírül adtuk, az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő FEZEN Fesztivál nem csak területében, de zenei felhozatalában is jelentős bővítésen ment keresztül. A 2016-os évben először jelentkezik két, egyenértékű nagyszínpaddal, amelyeket tematikusan a rock-metál és a könnyedebb zenei műfajok alapján választottak szét.

Utóbbi nagyszínpadra érkezik augusztus 5-én a looperek koronázatlan királya: Dub Fx. Az ausztrál előadó igazi fesztivál-kedvencnek számít idehaza és külföldön egyaránt: egyedi hangjával és stílusával a drum and basstől egészen a soulig úszkál a stílusok között.

Dub FX ‘Flow’ feat. Mr Woodnote

Please Subscribe to the Dub Fx Youtube Channel here http://bit.ly/1qyX0JT Dub Fx social Official | http://dubfx.com Facebook | http://on.fb.me/1uLM6y7 Instagram | http://bit.ly/1oZdF9M twitter | @dubfx_fx CONVOY (The Amsterdam Film) DVD package AVAILABLE NOW including this and all the other Dub FX (BD Sessions) performances as well as the 50 documentary minute film by Ben Dowden (BD) http://dubfxstore.com/collections/dvds

Akárcsak Dub Fx, a Nouvelle Vague csapata sem szorul különösebb bemutatásra a hazai fesztivál látogatóknak. A Sanghaitól New Yorkig, Los Angelestől Rio de Janeiróig rendszeres telt házak előtt fellépő francia jazz-sanzon-new-wave zenekar egyszerre tart koncertet, divatbemutatót és élményszínházat. Augusztus 4-én mindezt a FEZEN közönsége is első kézből tapasztalhatja.

Nouvelle Vague – Dance With Me

Nouvelle Vague – Dance With Me

A hazai fellépők közül természetesen nem maradhat ki a klubokat sorra megtöltő zenekarok közül a WellHello sem: őszig egyetlen fehérvári koncertjüket augusztus 3-án adják a FEZEN-en.

Wellhello x Halott Pénz – Emlékszem, Sopronban (a Telekom VOLT Fesztivál himnusza)

A 2015-ös Telekom VOLT Fesztivál himnusza.

Nem csak az új fellépők kapcsán kíván nyitni a fesztivál: tekintettel arra, hogy az elmúlt 19 év alatt egy komplett generáció nőtt fel a fesztiválon, a régi idők hangulatát visszaidézve idén először országos diákkedvezmény-programot indít a Fezen, közel 50%-os jegykedvezménnyel. A megnövelt befogadó területnek köszönhetően egyszerre akár 20.000-en is tudnak együtt bulizni a fellépőkre különösebb tömegiszony nélkül. A diákjegyeket az ország bármelyik pontján be lehet szerezni, viszont felhasználásukhoz (a helyszínen) érvényes diákigazolvány bemutatása szükséges. A diákjegyekkel egyidőben már kaphatóak a FEZEN-napijegyek is!

Az eddig bejelentett Within Temptation, DevilDriver, Finntroll, Powerwolf, Tankcsapda után, most a lazább ritmusok hívei is ízelítőt kaptak a 2016-os FEZEN kínálatából. Mindkét stílusban ígérnek még IGAZI meglepetéseket a szervezők, érdemes követni a híreket.