Négy új név a Rockmaratonra!

Minden idők egyik legerősebb Rockmaratonjáta készülhetünk idén nyáron: a tavaly a Duna közepébe, a dunaújvárosi Szalki-szigetre vándorolt rendezvény idén már teljes joggal viselheti a maratoni jelzőt, hiszen a 10 (!) napra bővült programmal a világ leghosszabb rockfesztiválját ünnepelhetjük. Ilyen monumentális rendezvényhez persze méregerős line-up is dukál: már az eddig bejelentett Amon Amarth-Epica-Sonata Arctica-Behemoth és társai hallatára is sokan kiugrottak a bőrükből, tegnap pedig újabb négy külföldi csapat dobta be magát a terítékre.

A Testament az az egy. A Bay Area-i metalszíntér talán legjobb bandájáról beszélünk, élén a kíméletlen hangú Chuck Billyvel; mellette a színtér egyik legképzettebb gitárosa, a jazz-orientált Alex Skolnick penget, a dobokat pedig a legendás Gene Hoglan püföli, hogy a többiekről ne is beszéljünk… egy szó mint száz: az év egyik legsúlyosabb metalkoncertjének ígérezik a thrash-legenda idei Rockmaratonos fellépése. Habár Chuck Billyék lassan négy éve nem álltak elő új muzsikával, márciusban The Brotherhood of the Snake címmel végre új anyag érezik, amiből várhatóan alapos ismertetőt kapunk idén.

TESTAMENT – Native Blood (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

OFFICIAL MUSIC VIDEO of Native Blood, from Testaments „Dark Roots of Earth”! SUBSCRIBE to Nuclear Blast: http://goo.gl/pn6pIK SUBSCRIBE to Testament: http://bit.ly/subs-tstmnt-yt The Bay Area quintet has delivered their most mature, complete and intense collection in their 25 years together. Nine mind-bending, pit-stirring classics that will instantly crush your skull while also serving a delicious amount of depth and nuance to devour.

A fentiekkel egy követ fújó, de jóval fiatalabb srácok alkotják a Toxic Holocaust csapatát, habár ez nem volt mindig így: Joel Grind 2008-ban döbbent rá, hogy három stúdióalbumához illene már egy rendes csapatot is összehoznia. Azóta harmadmagával terjeszti a retro-thrash igéjét, melyből most a Rockmaratonnak is kijut egy tisztességes zúzás.

TOXIC HOLOCAUST – „Nuke the Cross” (Official Music Video)

TOXIC HOLOCAUST – „Nuke the Cross” Official Music Video from the album ‘An Overdose of Death’ SUBSCRIBE to RELAPSE: http://bit.ly/RelapseYouTube Order at Relapse: http://bit.ly/ToxicHolocaustStore Order at iTunes: http://bit.ly/ToxicHolocaustiTunes Order at Bandcamp: http://toxicholocaust.bandcamp.com/‎ Available now in CD/LP/Digital via Relapse Records Official links: https://www.facebook.com/ToxicHolocaust http://toxicholocaust.bandcamp.com/‎ http://www.relapse.com http://www.facebook.com/relapserecords http://www.relapserecords.bandcamp.com http://www.twitter.com/relapserecords Lyrics: Hidden chamber

Ignite-ból sosem elég: hiába adtak a kaliforniai punk leghardcoreabb művelői nemrégiben két koncertet is a Barba Negrában, úgy tűnik, nem bírják ki nélülünk a fesztiválszezont, így júliusban ismét viszontláthatjuk őket a Rockmaraton színpadán. És bár ezt már untig emlegette mindenki, elmondjuk azért mi is: a nemzetközi hírű csapatnak az énekes Téglás Zoli személyében magyar alapítója van. Így a januárban megjelent A War Against You album dalai mellett várhatóan helyet kap a bepunkosított A csitári hegyek alatt illetve a 2014-ben nagy siert arató Falu is.

IGNITE – This Is A War (Album Track)

IGNITE – This Is A War (Album Track). Taken from the album, ‘A War Against You’, Century Media Records, 2016. Purchase now: „Nothing Can Stop Me” 7″ Single Purchase Links: CM Distro: http://smarturl.it/nothingcanstopmeCM RevHQ: http://revhq.com/store.revhq?Page=sea…

Hogy a divat-kalipunk jelenléte mellett az oldschool keleti HC hívei se sértődjenek meg, a veterán Dog Eat Dog is bejelentkezett a Szalki-szigetre. A nagy múltú New Jersey-i banda számos tagcsere után 2010-től végre az eredeti felállásban zenél, a Rockmaratonra pedig húzós best-of műsorral készülnek.

Dog Eat Dog Who’s the King?

Dog Eat Dog Who’s the King? More at http://www.dogeatdog.nl/videos

A 2016-os Rockmaraton programja még messze nem teljes, a szervezők által ígért 30 külföldi fellépő számára 15 hely még szabadon áll, az újdonságokért érdemes követni a rendezvény FB-oldalát. A július 8-17. között megrendezésre kerülő fesztiválra jelenleg 15990 Ft-ért kaphatóak early bird-bérletek a Ticketportal rendszerében, később viszont – rendívül vendégbarát módon – lesz lehetőség napijegyet; hétvégés, két hétvégés, és 7 napos bérletet is szerezni.