Májusig még csapatjuk – Expresszó-koncertajánló    

Miközben pörögnek a fővárosi események, érdemes górcső alá venni néhány vidéki klub kínálatát is, sokaknak ugyanis a távolság miatt nem opció a pesti szórakozás, inkább saját városukban néznének hétvégi zenés szórakozás után. A Veszprém környékiek esetében erre a helyszín a város szívében található Expresszó, melynek már tavaly is köszönhettünk jónéhány király koncertet (az Utcazenés afterpartykról nem is beszélve), és úgy tűnik, idén is bőven megtaláljuk a számításunkat a kínálatban.

De nézzük csak, mit is tartogat az idei dömping: a szerencsés résztvevőknek nem mindennapi csemege lehetett a januári dupla Vad Fruttik-koncert, mi viszont csak a múlt heti – egyébként fergeteges hangulatú – Belga kapcsán köszöntünk be idén először a Presszóba. A májusi szezonzárásig viszont biztos elnézünk még párszor zenészlesőbe: például Quimby-ékre, akik a nagy érdeklődésre való tekintettel két koncertet is adnak májusban – jegyekről így is ajánlott jó előre gondoskodni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen bárkit. Kihagyhatatlannak ígérkezik a Paddy And The Rats bulija is, főleg úgy, hogy a csapat első ízben mutatja be a tavaly megjelent Lonely Hearts’ Boulevard-ot a veszprémi közönségnek. Ugyanígy lemezbemutatóval készül a sehová nem sorolható Anna and the Barbies: a legextravagánsabb magyar banda delejes mágiával bódít a színpadon: aki még nem kapott belőle, ki ne hagyja az áprilisi show-t.

A rockszínteret erősíti még a Hooligans is: őket nyilvánvalóan nem kell bemutatni senkinek, elég annyi, hogy márciusban ők is tiszteletüket teszik a Presszóban. Az alternatív színtér kultikus bandája, a hiperkarma 2014-ben itt tért vissza a zenei életbe, most pedig ismét fellépnek Veszprémben, de hasonló zenei vonalon érkezik az Intim Torna Illegál, a Pál Utcai Fiúk és a Kowalsky meg a Vega is. A farsangi buiról Majka & Curtis rapduója gondoskodik, akinek pedig ez nem elég trú, az a későbbiekben egy másik rapduóval, az Akkezdet Phiai-val találhatja meg a számítását. Az elektro-vihart a Brains szabadítja el pár hét múlva, majd a legnagyobb magyar DJ-k – Sterbinszky, Andro, Budai és kollégáik – adják kézről kézre a keverőt hétvégenként. A klubszezont végül a mainstream jelenlegi uralkodója, a Wellhello, illetve a búcsúpartit adó Mattan, Belo, Groovy-B zárja, május 27-28-án.

A klubról, koncertekről bővebb infót az Expresszó fb-oldalán találhattok.