Költözik a Megyer Camp, de csak a szomszéd faluba

Egy hónapig sem örülhettünk az ország legkisebb fesztiválja visszatértének, a Megyer Camp után maradt űrt bepótolni szándékozó Megyer Garden Party szervezői ugyanis bejeletették, 2016-ban a szomszédos Ukk településen rendezik meg a fesztivált, Ukk&Roll motoros hétvége néven.

A helyszínváltásra több okból is szükség volt: a falu idén már nem készült komoly fesztiválra, így a látogatókat ellátó infrastruktúra sem állt rendelkezésre, emellett a falu jegyzője max. 300 fős rendezvényt engedélyezett. A lelkes Megyer-törzsvendégeknek köszönhetően viszont pillanatok alatt földuzzadt a látogatói létszám, a rendezvény pedig idő előtt kinőtte önmagát, fellépők tekintetében is. A szervezők emiatt úgy döntöttek, 2016-ban a közeli Ukkon  tartják meg a rendezvényt, mely így már értelemszerűen nem lehetett tovább Megyer Garden Party. A költözésre a feszivál alapítója, Pajer Kristóf is rábólintott. Mindkét fél közleménye elolvasható az esemény fb-oldalán.

Örüljünk vagy sírjunk – nehéz kérdés, ugyanis a veterán megyerezők pontosan tudják, milyen érzés mikor egy egész falu fesztivállá változik; mit is jelent a mezei kemping, a Marcal Beach, a pajta, a tábortűz, és persze Riska, a tehén… sajnos ezt a hangulatot csak az a helyszín adhatja vissza, amelyet olyannyira megszerettünk az évek során. Az R’n’R és a tehén c. fesztiválhimnuszt nem is említve… Másrészt, a költözéssel az eredeti „pici buli” koncepció is bukott, hiszen Ukk már bőven képes kiszolgálni egy megfelelő méretű fesztivált. Tehát már semmi nem állhat a szervezők útjába, hogy az Ukk&Roll képében valóban a reinkarnálódott Megyer Campet lássuk. A zenei felhozatal tekintetében is szomorú sorsra jutott fesztiválukat láthatjuk viszont: érkezik a kötelező Rómeó Vérzik-Auróra-Junkies trió, fellép Rudán Joe és bandája, a Tales of Evening, az AWS, valamint motoros és tribute zenekarok garmadája. Spéci meglepetésként pedig visszatér a fesztivál korábbi névadó zenekara a Zorall is.

Jó hír hogy végre jegyárak is vannak: jelenleg 4000, május 1-től pedig 5000 Ft-ért lehet hozzájutni a június 23-26-ra szóló Ukk&Roll (leírni is furcsa 😀 ) bérletekhez, ám hogy mikortól és hol, arról még nincs pontos információ.

A változás körülményeiről korábban itt írtunk.