karnevál bohócokkal, varázslókkal, banditákkal

igen, látom én is a dátumot, de mégis. karnevál, meg télbúcsú, meg még liget is, a fenébe, ez akkor is szabadtér lesz, ha be leszünk zárva a Pecsába! nőnap előestéjén, de egyáltalán nem csak csajoknak űzi a hideget a városból kifelé a Quimby, a Korai, Bérczesi Robi, Kovács Pista, meg Lóci, ki mint mindig, játszani fog.

lesz két színpad, akusztikus, meg a nagy, kezdjük az előbbi programjával:

Kovács Pista a szomszédos Indigó utcából érkezik, szövegcentrikus játékzenére számíts, egy vajszívű varázslóval, porcelánszemű királylányokkal, műbohócokkal, légtornászokkal, világba ájulókkal. muszáj volt ide idéznem az Indigó utca FB fülszövegét, annyira bejön nekem.

fog játszani nekünk Lóci, mely formáció, a saját bevallásuk szerint, singer-songwriter alapú „grand band”, avagy az egyszálgitár evolúciója. hogy most hányan lesznek a színpadon fogalmam sincs, de, ha ott leszek, megszámolom őket.

az akusztikus színpad legjobban várt előadója Bérczesi Robi, legalábbis én őt várom a legjobban, jobban, mint a karácsonyt kölyökkoromban, jobban, mint az oroszlánt a cirkuszban, jobban, mint, hogy 10 emelet után végre kiszállhassak a liftből. Robi a maga ‘semmi különös’ módján valami olyat tud, ami engem teljesen elvarázsol, felemel, repít. persze aggódom, ezerrel aggódom, csak el ne maradjon!
meglepetésként – mert ígérnek meglepetést a szervezők – én Mackódalt szeretnék, természetesen Danival.

akusztik után jöjjenek a zenekarok, a nagyszínpad, a Quimby és a Korai.
nemtom mennyire van átfedésben a két zenekar rajongótábora, de ismerek pár elvetemültet, aki mindkét bandát bírja, enyhe Korai részrehajlással. na ja, könnyebb úgy megőrizni a rajongókat, ha az ember, a zenekar a legkevésbé sem konszolidálódik. mielőtt morogni kezdenétek megjegyzem, hogy a Korai zenéjével azért egy fokkal könnyebb őrizni az ‘ártatlanságot’.

a Qumby téli álomból frissen ébredve mutatja meg, hogy mennyi élet maradt bennük pár hónapnyi medvelét után, a Korai meg még mindig a 25-s évfordulót ünnepli, a születésnapi sorozat egyik állomásába csatlakozhatnak be a szerencsés karneválozók.

és a nagy koncertek végével sem érdemes kidőlni, elindulni haza meg pláne nem, a szervezők ígérete szerint hajnalig fogja húzni a talpalávalót a Korai’s Banditos. a végére fáradtak leszünk, az tuti.

a bejáratnál Kiss Tibi által rajzolt álarcot kap minden időben érkező, bár erre a bulira nem csak egy színes álarc miatt érdemes időben érkezni.

nagy buli lesz, kipihenten gyere, táncos cipőt húzz!

részletek az esemény FB oldalán, jegyek legolcsóbban az Arborétumban.